Sandra osales astronoomiaolümpiaadil ka möödunud aastal Hiinas, siis võistles ta nooremas vanuserühmas ja tuli tagasi hõbemedaliga. Seetõttu teda sel aastal juba kutsuti, osaleda tuli aga vanemas vanusegrupis.

Olümpiaad koosnes kolmest osast: teoreetilisest, vaatlus ja praktilisest voorust. Teoreetilises osas pidi näiteks teadma, mitut mitteloojuvat tähte võivad näha põhjapoolusel lamav (silmad nn nullkõrgusel) jääkaru ja ekvaatoril lamav kaelkirjak. Vaatlusvoorus tuli leida taevast tähti ja tähtkujusid, hinnata nende heledust, suurust, kaugust. Praktilises osas pidi antud andmete põhjal arvutama ja valemeid teadma. Kõige rohkem punkte andis teoreetiline osa, kõige raskem oli vaatlusvoor, sest Sandra osales haigena.

Võistluspäevade vahele jäi vaba aega. Osalejatele korraldati algus- ja lõpupidu ning 4 ekskursiooni, kuid oli ka piisavalt aega linnaga tutvuda ja suurepäevased võimalused kaaslastega suhelda. Võistlejad elasid suures hotellikompleksis, kus mugavad toad ja suur park. Sealsamas oli Must meri. Krimmi võrratu loodus  mäed ja meri  jätsid imeilusa mälestuse.

16-aastane Sandra alustas kooliteed Saku Gümnaasiumis. Pärast 4. klassi lõpetamist selgus, et Reaalkoolis on mõned vabad kohad. Sandra kandideeris edukalt. Pärast 9. klassi lõpetamist otsustas ta Reaalkoolis jätkata, momendil käib 10. klassis. Ja on väga rahul: Reaalkoolis on mingi oma vaim, eriline meelsus, mis väljendub ennekõike legendides, kooli ajaloo tundmises ja hindamises, koolipere isamaalisuses ning vaimsuses ja muidugi legendaarsete õpetajate olemasolus.

Reaalkoolis hakkas Sandra ka astronoomia vastu huvi tundma: läks õpetaja Mart Kuurme juhitud astronoomiaringi. Sealt sai esimesed teadmised. Juhendaja soovitas osaleda Eesti lahtistel astronoomia võistlustel. Sandral läks hästi. Ta kutsuti Jaak Jaaniste„treeninggruppi”, osales suvises ettevalmistuslaagris ja valiti siis Eestit esindama. Muidugi on abi olnud ka Tartu Ülikooli teaduskoolist  Sandra on osalenud keemia-, füüsika-, matemaatika- ja astronoomiakursustel. Ja aidanud on muidugi ka oma kooli õpetajad.

Sandrale meeldivad kõige enam reaalained, kuid hakkama saab ta kõigega. Huvid on väga mitmekesised. Nii meeldib talle ka lingvistika. 2008. aastal lõpetas ta Saku Muusikakoolis viiulieriala ja mängib pilli tänaseni. Koolis juhib ta aga koos sõpradega 4.-6. klassi laste teadusringi. Ja on rõõmus, sest poiste-tüdrukute hulgas on huvi suur.

Mida eduks vaja on? Sandra arvab, et huvi ning võimet ja oskust õppida. Ja teadmisi, mida õppida. Väga vajalik on hea loogika.

Sandra Schumann tuli Krimmist tagasi pronksmedaliga. Astronoomiaolümpiaadile ta keeruliste piirangute tõttu enam minna ei saa. Kuid lubab, et kui tulevikus avaneb veel võimalus mõnest rahvusvahelisest olümpiaadist osa võtta, osaleb ta kindlasti.