Meelelahutust pakkusid pime lõõtsamees Avo Paap Tartumaalt, meie oma väikesed rahvamuusikud Valgamaalt ning Läti folkloorseid tantse esitasid külalised Valkast. Peaesinejaks oli ansambel Tuulepuu, kes oma siira ja kauni etteastega publikut võlus. Laada lõpetuseks musitseerisid koos Avo Paap ja Margus Põldsepp. Rukkifestivali külastajad said osaleda ka Valgamaa parima koduleiva valimisel. Seitsme leivategija poolt valmistatud leibasid hindas kokku 178 laadakülalist - just niipalju täideti hääletussedeleid. Kuigi kõik leivad olid maitsvad ja said degusteerijatelt kiitusi, hinnati ülekaalukalt parimaks leivaks Jana Roosiku (Valga) küüslauguleib, mis sai kokku 67 häält. Jana Roosiku leivale kuulub seega ka tiitel Valgamaa Parim Koduleib 2011. Teise koha sai kohaliku perenaise Kairi Grossi leib ning võrdsete häälte arvuga jagavad kolmandat kohta Evelin Hoole ja Merli Meresaar.

Lisaks leivakonkursile toimus ka rukkitoitude fantaasiavoor, kuhu ootasime põnevaid roogi, mis sisaldaksid kas rukkijahu, rukkihelbeid, kama, leiba või muul moel pisutki rukist. Kokku valmistati konkursile 9 erinevat rooga. Fantaasiavoorule esitatud roogi hindas viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid Rukki Maja peakokk Ingrid Normet, Sangaste valla kultuurispetsialist Merle Tombak, noortekeskuse esindaja Dea Margus, vallavanem Kaido Tamberg ja perearst (ning ka naiskodukaitse esindaja) Tatjana Laadi. Parimaks hinnati Karolin Kardmaa soolane leiva-sibula-kalamarja suupiste, teiseks jäi Esta Rumaski põnev riivleiva- võilillemee rull ning kolmas koht läks Riina Pillile lihtsalt ja kiirelt valmistatava ahjuõunakoogi eest.

Rukkihundi Rahvajooksu peakorraldaja oli sel aastal Sangaste Spordiklubi, kes tuli ülesandega väga edukalt toime ning sai osalejatelt vaid kiitvaid hinnanguid. Kiireimad jooksjad olid meestest Siim Siimann ja naistest Margit Lõhmus, kõndijatest jõudis esimesena finišisse Kertti Pärli. Auhinnalisele kohale sai tulla aga igaüks, sest auhinnad loositi välja kõigi osalejate vahel. Rahvajooksu koondprotokolli leiab peatselt Sportinfo.ee kodulehelt.

Rukkifestivali toetasid Kohaliku Omaalgatuse Programm, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Leibur, A. Le Coq, Elmar, Mõisakeraamika, Gutta, Baltic Agro, Malt, Viru Õlu, Saku Õlletehas, Swedbank, Sangaste Rukki Maja, Sangaste Vallavalitsus. Eriline tänu kõigile vabatahtlikele, kes oma abikäe ulatasid! Tänu Teile toimis kõik nagu õlitatult ning nüüd võime rahuloluga meenutada kordaläinud üritust. Aitäh!