Direktor Jaan Palumets rõhutas aktusel, et kooli jaoks on oluline järjepidevus, rahulik meel ja koostöö kõigi poolte vahel, sest edasi ei vii mitte konkurents, vaid just koostöö. Esimese klassi lastele ütles ta, et õpilase kõige tähtsam tegevus on õppimine. „Mängu võisid lõpetada siis, kui polnud enam tahtmist või tuju, õppimist aga sellisel viisil pooleli jätta ei saa," selgitas ta. Direktor lisas, et lõpuks saab igaüks aru, et õppimine on ennekõike kohustus iseenda ja mitte kellegi teise ees ning et see, kes enam ei õpi, suuremaks ei kasvagi.

Jaan Palumets tõi abituriente noorematele eeskujuks, nimetades neid tõeliselt arukateks, kes teavad, et õpivad iseendale. „Õppimine ilma mõtlemiseta on kasutu. Mõtlemine ilma õppimiseta aga tihti ohtlik," andis ta mõtlemisainet.

Direktori sõnul loovad tugevad õpetajad, teadmishimulised õpilased ja kaasaegne õpikeskkond kindlustunde, et Saue lapsed ei pea nähtavas tulevikus kaasaegse gümnaasiumihariduse järele suuremasse linna minema.
Ja nüüd me olemegi koolilapsed! Foto: Sirje Piirsoo

Värskeid koolijütse ja abituriente tervitas ka linnapea Henn Põlluaas, kes rõhutas kooliaasta tähtsust mõlematele: „Esimene september on suur ja tähtis päev kõigile koolilastele, eriti oma kooliteed alustavatele, kellel on kõik uus ja värske ning uus eluetapp alles ees. Abiturientidel sõltub aga eelolevast aastast elus väga palju."

Linnapea ütles, et Saue kool annab väga hea hariduse: põhikooli ja gümnaasiumi lõpetajate riigieksamite keskmised tulemused on aastaid olnud tunduvalt kõrgemad riigi keskmistest, ülikoolides edasiõppijate protsent samuti.

Lõpetuseks kinnitas Henn Põlluaas, et lapsed ei jää koolita ja teist vahetust ei tule. „Kool laieneb ja saab endisest veelgi paremaks. Oleme koos gümnaasiumi, muusikakooli ja huvikeskusega välja töötanud optimaalse ruumiprogrammi ning kõikide probleemid saavad lahendatud," ütles ta.