Pärast seminari lõppu pöördus Aino kodukanti tagasi ja oli sealses lasteaias kaks aastat kasvataja. Abielu ja see, et mees töötas Saue EPT-s, tõi Aino Sauele. Aasta tuli mujal töötada, kuna Saue lasteaias ei olnud vaba kasvatajakohta, kuid 1969. aastast alates on Aino linna lasteaiale truu olnud.

Aino räägib, et on teinud kogu elu tööd, mis on talle niivõrd meeldinud, et ta on seda kõigile soovitanud. Muhedalt muiates ütleb ta, et kui teised lähevad tööle, siis lasteaiaõpetajad lähevad mängima. Nojah - jutuks hea küll.

Kui allakirjutanu lasteaiarühmas pildistamas käis, oli juba see tunnike kergelt väsitav: küsimus küsimuse otsa, lisaks on vaja ju rääkida, mis kodus toimunud ja nii edasi ja nii edasi. Kuid ega siis rääkimisega Pöialpoiste rühma, kus 3-4-aastaseid lapsi nimekirjas 21 ja kus Aino õpetaja on, igapäevaelu piirdu. Mängu käigus õpitakse elutarkusi, on liikumis- ja muusikatunnid, ettelugemised, soengute tegemised, riidesse aitamised, söögi- ja magamise ajad, lohutamised ...

Meenutades möödunud aegu Sauel, ütleb neli last - tütar ja kolm poega - üles kasvatanud Aino, et alguses oli kohe näha, et rong sõidab Sauele: inimeste näod olid tuttavad. Hea sõnaga meenutab ta mõisaperioodi, kui lasteaed oli parajalt suur, et pidusid ühiselt pidada ning kolleegidega väljasõite korraldada.

Kõige toredam, mis Ainole tööl meeldib lisaks lastega tegelemisele - tal endal on viis lapselast, kõik poisid -, on see, et tal on kolleegidega vedanud. Helmi Aulikuga võis alati „luurele minna" ja Helgi Haberiga samuti.

Kuigi tänapäeval on lapsed tiba teistsugused kui aastaid tagasi - silmaring on laiem, kuna reisitakse palju, ja ei kiputa sõna kuulama - on just nende siirus ning südamega kirjutatud kirjad ja joonistatud pildid need, mis on Ainot rasketel aegadel aidanud.

Kui Ainolt küsida, kas ta teab, kui palju lapsi on aastate jooksul tema juures hoida, kasvatada ja õpetada olnud, ütleb ta, et ei taibanud alguses lugema hakata ja poole pealt polnud enam tahtmist. Et neid palju on, saab aimu, kui Aino Sauel kas või poes käib - teretajaid on hulgi, kuid kahjuks kõiki enam ära ei tunne: kasvades inimene ju muutub. Igatahes kooli on Aino lasteaiast saatnud 11 rühma lapsed.

Kuidas iseloomustavad kolleegid Aino Korrolit

Ta on kohusetundlik, korrektne, tasakaalukas, suhtleb rahulikult ja sõbralikult, on erilise huumorimeelega. Ta on alati kursis uute lasteraamatutega, tema koostatud lasteluuletustekogu, mõistatused ja nuputamisülesanded on noortele õpetajatele abiks. Ta on alati teinud huvitavaks ja põnevaks lasteaiamatemaatika, kasutanud omavalmistatud õppevahendeid. Lapsed teavad, et koos õpetajaga saab lahendatud kõik probleemid ja mured.
Kõigepealt lastele riburada riided selga ...

... ja siis õue kiigele hoogu lükkama. Fotod: Sirje Piirsoo