Hinnas sisaldub soe hommiku-, lõuna- ja õhtusöök ning personali abi igapäevatoimingutes ja päeva sisustamisel. Kõik kõrvalvajadused, juhul kui klient vajab tervisest tulenevat hooldusteenust, on eraldi tasu eest.

Need vanaprouad-härrad, kes lisahooldust ei vaja, resideeruvad Benita Kodu esimesel korrusel, mis on kena ja moodne, lühtrid laes ja tugitoolid ootamas. On kamin ja kodukino, raamatukogu ja internet, hommikused vestlusringid ja pealelõunased jalutuskäigud. Teisel korrusel tegutseb hooldushaigla ning taastusravikeskus ja pakutakse ka rehabilitatsiooniteenust. Kahepoolne leping võimaldab Saue valla eakatel elada vanadekodus soodushinnaga. Koht kahetoalises apartmendis maksab 660 eurot kuus, ühekohaline tuba 910 eurot kuus. Hinnad on fikseeritud 2014. aastaks, jaanuarist 2015 saab Saue valla klient allahindlust 8% hinnakirjajärgsest hinnast. „Benita praegune hinnakiri kehtib kuni 2014. aasta lõpuni ja hetkel ei ole meil kavas hakata hindu tõstma. Kui meie nõukogu otsustab seda siiski mingil ajal teha, jääb see suure tõenäosusega elukallidusindeksi muutuse piirimaile," täpsustab Benita Kodu müügijuht Hanno Egipt. Saue vallas on olemas ka oma hooldekodu, Harku hooldekodu.

 „On perioode, kus Harkus olemasolevad 28 kohta jäävad tegelikule vajadusele alla, koostöölepe Benita Koduga annab lisavõimalusi nii meile kui ka inimese ja tema lähisugulaste jaoks," selgitab sotsiaalosakonna juhataja Mare Jallai. Ka võib valla lõunapoolse piirkonna elanikele olla Benita Kodu logistiliselt sobivam.

Harku hooldekodu koht maksab 735 eurot kuus, põetuskoht 880 eurot kuus. „Harku hooldekodus ei ole küll Benitaga võrdväärseid mugavustingimusi, küll aga sisaldab näiteks hoolduskoht lisaks majutusele ja söögile ka ravimeid, mähkmeid või muid hooldusvahendeid," täpsustab Jallai. Mare Jallai toonitab, et valla ja Benita Kodu koostöölepe ei tähenda seda, et kulud kaetakse valla eelarvest.

Kui eakal inimesel ei ole ühtegi sugulast, kes oleks seadusejärgselt ülalpidamiskohustusega, siis kaetakse vahe, mis jääb kliendi pensioni ja teenustasu vahele valla eelarvest. Kui ülalpidamiskohustusega perekonnaliikmed on olemas, jäävad kulud nende kanda. „Tõsi, meil on olemas ka vastav toetus, kui on tõendatud, et perekonnaliikmed tõesti ei suuda maksta," ütleb Jallai.

Nii Harku hooldekodusse kui Benita Kodusse sauevallakast eakale koha saamiseks tuleb pöörduda vallavalitsuse sotsiaalosakonda.