Omavalitsus saab uurida arvamusi, kas ettevõtja on rahul taristuga ja arvestada võimalusel firmaomanike nägemust valla arengust. Aga ettevõtluse käivitamine ei ole valla ülesanne ja ettevõtluse arendamiseks ressursse napib.

Küll aga on valla ülesanne tagada elanike hea elukvaliteet ja piirkondlik areng. Kodulähedane töökoht on kindlasti üks olulisi inimese rahuloluallikaid. Mõned uuringud on koguni leidnud, et minimaalne distants töö- ja elukoha vahel on tööõnne üks kolmest võtmetingimusest.

Kui vallaelanikul oleks võimalus loobuda tundidepikkusest liikluslogistikast, jõudes selle arvelt lapsele lasteaeda õigel ajal järele või metsa jooksuringile, võiks seda nimetada ka sammuks parema elukvaliteedi suunas.

Saue vald on võtnud aktiivsema poosi, innustamaks teemakohast infovahetust. Kui seni oli kohalikele ettevõtjatele vallalehes reklaam nagunii poole hinnaga, siis nüüd on töökuulutuste vahendamine täiesti tasuta. Kasutada saab pakkumiste kuvamist nii valla veebilehel kui kord kuus ilmuvas paberlehes.

Ideaalis võiks vallasisesed kommunikatsioonikanalid olla ettevõtjaile esmaseks pöördumiseks uue tööjõu otsinguil. Kodu lähedal töövõimalust omav elanik on oma elukorraldusega rohkem rahul, olles sellevõrra ka motiveeritum töötaja, mis on selge kasutegur ettevõtjaile. Nii et tegemist võiks olla win-win olukorraga.

TASUTA TÖÖKUULUTUSTEKS PÖÖRDU:
reklaam@sauevald.ee
6541 156