„Eriline rõõm on tervitada külalisi ja uusi koostööpartnereid Itaaliast - Marta Pettoni (harf) ja Roberto Porroni (kitarr), kes annavad koos meie suurepärase flöödimängija Oksana Sinkovaga hispaaniahõngulise kontserdi (3.07)", jätkas PLMFi tegevjuht Leelo Lehtla. „Festivalide raames esitletavad välisartistid saabuvad meile pea alati väikeste koostööprojektidena, mille raames esineb sel aastal Oksana koos oma pianisti Lea Leiteniga 12. augustil Milano lähistel Barzios."

7. juulil toimuv lõppkontsert Rapla Maarja-Magdaleena kirikus, kus esinevad Tõnis Mägi ja Kärt Johanson,  toimub otseülekandena nii pildis kui ka helis kuues teises Eesti Maarja-Magdaleena nimelises kirikus, toetamaks uue samanimelise kiriku ehitamist Tallinnasse Mustamäele. Kõigis teistes kirikutes musitseerib koos ülekandega üks vokaalansambel Vox Clamantise liigetest, seega on iga kontsert erinev ja ainulaadne.

Neljandat aastat korraldab PLMF festivali raames ka Rapla Suvekooli, kus toimuvad meistrikursused keelpillimängijatele ja lauljatele. Sel aastal on juhendajateks prof. Mari Tampere-Bezrodny, prof. Peeter Paemurru, Oliver Kuusik, Pille Lill, Andreas Lend ja tunnustatud Itaalia pedagoog Wilma Vernocchi. Meistrikursuste lõppkontserdid toimuvad 29.06 Rapla Kultuurikeskuses (lauljad) ja 6.07 Käru kirikus (keelpillid).

Rapla kirikumuusika festivali patroonideks on kultuuriminister Rein Lang ning EELK peapiiskop Andres Põder ja suurtoetajaks Sadolin. Kontsertide piletid hinnaga 3-9 eurot on saadaval Piletilevis ja tund aega enne kontserdi algust kohapeal.

Festivali kava leiad
.