2012. a Kaunis Kodu konkursi neli terviklikku koduaeda on:

Perekond Pello koduaed Kolde tn 7 Väike-Maarja alevikus. Maja koos kõigi abihoonetega harmoneerub aiaga. Väga heas korras on nii iluaed kui ka aiatagune. Aias on säilitatud ka endise omaniku lillepeenar ning seda on uuendatud ja täiustatud.

Helju Nurga kiviktaimla Renne teel Väike-Maarja alevikus. Helju Nurk rajas juba 25 aastat tagasi aiamaade kõrvale liigirikka kiviktaimla. Esialgu oli kiviktaimla rajamise eesmärgiks vältida prügimäe tekkimine olemasolevasse kivihunnikusse. Siiani hoiab Helju Nurk tänuväärselt korras maa-ala, mis ei ole tema oma ja mida ta ei näe isegi oma koduaknast. Kiviktaimla on väga hästi hooldatud ja kauni kujundusega ning ilmestab ühte nurgakest Väike- Maarja alevikust.

Perekond Haiba koduaed Kolde tn 15 Väike-Maarja alevikus. Aed on mitmekülgse kujundusega ja väga liigirikas, funktsionaalselt hästi liigendatud, suur iluaed koos veesilma ja puhkenurgaga.

Perekond Lukmanni koduaed Välja tn 10 Väike-Maarja alevikus. Väga väike maa-ala on oskuslikult ja läbimõeldult jagatud iluaiaks, tarbeaiaks ja majandushooviks. Aias on muljet avaldav stiilne istumisnurk ehk „jahimajake". Huvitavalt on lahendatud aiajäätmete kompostimine ja vihmavee kogumine. 

Perekond Haiba kaunis koduaed Väike-Maarjas Kolde tänaval. Foto: erakogu

Kolm külastatud koduaeda olid omanäolised ja väärivad eriauhindu:

• Ly Ipsbergi ja Raivo Naritsa koduaias Koonu külas on väga palju eri liiki noori puid ja ilupõõsaid. Sauna ja elumaja vahele on rajatud puusektoritest kõnnitee, mis on stiilne ja omanäoline.

Reeva Johansoni koduaed Liivaküla külas on justkui lilleaed, millest igal sammul õhkub suurt lillede armastust. Aias on iga nurgake ära kasutatud ja korda tehtud.

Baltic Agro AS on oma territooriumil Ebavere külas läbinud heakorrastuskuuri - murupinnad on hooldatud, kontori ette on istutatud ilupuid ja -põõsaid ning korrastatud on hoonet ümbritsevad teed.

2013. a plaanime Kauni Kodu konkursi hindamiskomisjoniga külastada ning hinnata valla korterelamute ja tootmishoonete ümbrusi.

Aitäh kõigile, kes pühendunult ja järjekindlalt parendavad oma igapäevast elukeskkonda ning aitavad seeläbi meie koduvalda kaunimaks muuta!