Ainuke nö kole toru oleks hoonesse jäänud külmaveetoru, mille vahetamist CO2 rahast ei toetata. Selle töö eest tasus vallavalitsus. Muinsuskaitse nõudel tuli päikesepaneelid paigaldada hoone otsa, raamatukogu akende ette ja seetõttu tuleb veel paar puud maha võtta, et need ei hakkaks päikest varjama.

Mürarikaste tööde pärast sõidutati sügise hakul lapsed mõneks ajaks Laukna lasteaeda, aga nüüd on mudilased oma päevakodus tagasi. Tööde käigus soojustati pööningu seinad, täideti laepealne puistevillaga, pandi ette soojustatud välisuksed ja uued pööninguuksed.

Süsteem on niimoodi projekteeritud, et kui suvel kütab päike 300liitrise boileri vee kuumaks, aga tarbimine on väike, liigub kuum vesi edasi keskküttekatla 300liitrisse boilerisse.

"Sipa mõisast tuleb praegu, kui mõtleme kommunikatsioone, üks Märjamaa valla näidisobjekte," ütles vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Margus Vaher. Ta lisas, et maja on nüüd ühtlaselt soe.

Varem oli valgustuse installeeritud võimsus 12 kW, nüüd vaid 4 kW, mis annab elektriarvetes tubli säästu. Kui üks aastaring on täis, eks siis ole tarbimine ja säästunumbrid täpsemalt teada, aga ainuüksi pellet on umbes kaks korda odavam kui elektriküte, oma panuse lisab ka maja soojustamine.

Sipa mõisas on lisaks lasteaiale ka kultuurikorraldaja töötuba, postkontor ja juuksur.

Varem Elioni kasutuses olnud ruumidesse on vallavalitsusel ettepanek tuua kõrvalmajast üle noortekeskus. Arutelud sellel teemal on kohaliku kogukonnaga alanud.