14.juunil oli taas Imavere jalgpalliväljakul kodumäng ja vastaseks Tartu Harrastajate meeskond. Seekord kindel 9:0 võit. Meie poolt väravad Alar Arula, Siim Imsi 2 ning Rauno Kiisk, Risto Liiv, Martin Ellram, Meelis Järve 1. Lisaks ka vastaste omavärav.

Kuna selgus, et Pühajärve JK Revali meeskond loobus, siis enne suvevaheaega hoidsime 3.kohta Võrumaa FC Aspeni ja JK Welco Elekter II järel.

9.juulil pidasime aga vast oma teise jalgpallihooaja parima mängu ja seda Eesti KV 1/32 finaalis, kus vastaseks sellel hetkel üks esiliiga liidreid- Viljandi JK Tulevik. Mäng kujunes igati võrdseks, kuid kahjuks said vastased oma ainsa värava 40.minutil penaltist ja seega selleks aastaks oli karikavõistlused meie jaoks lõppenud.

Pärast suvevaheaega alustasime sügisringi Tartu JK Tammeka III meeskonna vastu 11.augustil Tartu Tamme staadioni kunstmurul ja tulemuseks 2:0 võit. Meie väravalööjad Kristjan Kongas ja Martin Ellram.

Seejärel ootas ees 17.augustil eeldatavalt väga raske mäng liidriks tõusnud JK Welco Elekter II meeskonnaga. Vaatamata meie meeltule surumisele pidime leppima 1:1 viigiga. Meie poolt värav Alar Arulalt.

25.augusti mängus Võrumaa JK Aspen meeskonnaga Väimela staadionil oli eesmärgiks ainult võit ja see õnnestus ka saada tulemusega 2¬:0. Meie väravad Tauri Imsi ja Martin Ellram.

30.augustil lootsime kerget võitu koduväljakul Tartu FC Merkuur meeskonna vastu, kuid lõpuks saime pärast 3:0 eduseisu väga raske 3:2 võidu. Meie poolt Alar Arulalt 2 väravat ja Kristjan Kongaselt 1 lisaks.

8.septembril kohtusime Elva staadionil FC Elva II meeskonnaga. Meie poolt korralik mäng ja loodetud võit, seekord tulemusega 5:2. Väravalööjad meilt Risto Liiv, Alar Arula 2 ja Martin Ellram 1. 14.septembril aga taas oluline mäng koduväljakul Tartu Ülikool Fauna meeskonnaga ja eesmärgiks ainult võit. Kuna valitses tugev idatuul ja loosiga õnnestus saada allatuulega ründepool, siis saime loota ka tugevale tuule toele. Juba 5.minutil viis Tauri Imsi meie meeskonna juhtima. 18.minutil lõi Kristjan Hõbemägi aga tõelise iluvärava, kui umbes 50 meetrilt, oma väljakupoolelt saatis palli värava suunas ja pall maandus õnnelikult enne väravavahti ning sai koduväljaku põrkest hoogu juurde ja maandus üle väravavahi käte väravas.

Kristjani iluväravale järgnes 25.minutil mitte vähem ilus värav Martinilt, kes vajutas täiega u. 25 meetril lati alla ja tulemus 3:0.

Teine poolaeg jätkus sama kindlusega vastutuult ning väravad lisaks Alar Arula, Risto Liiv ning Meelis Järve.

Positiivne uudis oli ka see, et samal päeval kaotas senine liider Welco JK Elekter II meeskond Tartu Merkuurile, millega tõusis SK Imavere Forss meeskond IV liiga lõunatsooni ainuliidriks.

22.septembril oli Ülenurme staadionil vastaseks FC Tartu II meeskond. Ilma eriliste üllatusteta tuli võit 10 : 0. Meie poolt väravad Alar Arula 4, Martin Ellram 3, Tauri Imsi, Siim Imsi ja Jaanus Kirilov 1.

28.septembril aga viimane kodumäng liigahooajal Võru JK II meeskonnaga See mäng võis veel muuta tabeliseisu meie jaoks kehvemaks. Võrukad olid tulnud aga külla vaid 10 mehega, mis tegi meie ülesande kergemaks. Nii ka läks, et 10 : 0 võit ja seega ka IV liiga lõunatsooni võit. Meie väravad seekord Alar Arula, Martin Ellram, Risto Liiv kõik 3 ja Rauno Kiisk 1.

6.oktoobril viimane liigamäng ja Kaagveres vastaseks Tartu Harrastajad. Liigavõitjale vääriliselt ka siit mängust võit, seekord 6 : 1. Väravad meie poolt Tauri Imsi 2, Risto Liiv, Alar Arula, Tõnis Aro ja Rauno Kiisk 1.

Hooaja lõppedes on Eesti MV IV liiga lõunatsooni väravalööjate 3 esimest kohta SK Imavere Forss meeskonna mängijate päralt. Alar Arula on parim 31 väravaga (ka kogu IV liiga parim), talle järgnevad Risto Liiv 21 ja Martin Ellram 18 väravaga.

Teist aastat selgitati Eesti Meistrivõistlustel II, III ja IV liiga tsoonide võitjate vahel liigavõitja, keda autasustatakse Eesti Jalgpalli Liidu rändkarikaga. Juhendi kohaselt kohtuvad IV liiga poolfinaalides omavahel ida- ja põhjatsooni ning lõuna- ja läänetsoonide võitjad.

4.liiga põhjatsooni võitja Nõmme JK Kalju III meeskond sai raske võidu idatsooni võitja Viimsi FC Igiliikur vastu alles lisaajal 3:1 (normaalaeg 1:1).

SK Imavere Forss meeskonna vastaseks oli koduväljakul 20.oktoobril Pärnu-Jaagupi JK meeskond.

Olime mänguks hästi valmis ja saime väärt võidu 5 : 0. Väravad Risto Liiv 2, Alar Arula, Siim Imsi ja Tauri Imsi 1.

Seega olime jõudnud oma teisel hooajal IV liiga finaali, kus vastaseks Nõmme JK Kalju III meeskond.

27. oktoobril ootas Imavere jalgpalliväljakul ees väga raske mäng. Meeskonnad sammusid väljakule Eesti Jalgpalli Liidu hümni "Võiduhüüd" saatel. Seejärel kõlas Eesti rahvushümn. 1.poolajal väravaid ei löödud, kuigi kerge ülekaal oli kodumeeskonnal.

2. poolaja esimesed 10 minutit olid paremad võimalused Nõmme Kalju meeskonnal, kuid siis saime ka oma mängu uuesti käima. Mäng oli liikumas lisaaja poole, kui pärast mitut kaitsemüüri löödud pealelööki sai palli Risto Liiv ning lükkas selle Kalju meeskonna värava alanurka. See juhtus mängu 89.minutil. Sellega SK Imavere Forss meeskonnale liigavõit ja ilus punkt hooajale.

Pärast mängu said mõlemad meeskonnad medalid ja liigavõitja võidukarika. Autasustamist viis läbi Eesti Jalgpalli Liidu võistluste osakond eesotsas selle juhi Kadri Jägeliga. Kodumeeskonda innustasid võidule väljaku äärde tulnud 75 pealvaatajat. Suur tänu!

Suur tänu finaali läbiviimise abilistele - Inga Okas, Jüri Ellram, Ants Välimäe, Teet Treier, Margus Sagar, Pille Selter, Are Lepp, Joonas Nilp, pallipoisid-tüdrukud ja kõik abilised, kes andsid oma panuse heale jalgpalliatmosfäärile. Suur tänu kõikidele Spordiklubi Imavere toetajatele ja kaasaelajatele!

SK Imavere Forss meeskonna mängudest saab infot koduleheküljelt Skimavere.com