Spordinõukoja eesmärk on kaasata valdkonna planeerimisse spetsialiste, kes pakuksid välja ideid ja lahendusi linnaosa spordielu terviklikumaks korraldamiseks ning noorte- ja rahvaspordi arendamiseks. Nõmme on väga palju panustanud sportimisvõimaluste loomisesse, kuid areng ei saa seisma jääda, lahendamist vajavad paljud spordi sõlmküsimused.

Praegu on kõige selgem ülevaade n-ö koolispordist ning seetõttu peame oluliseks toetada eelkõige laste- ja noortesporti, mis looks eeldused minna koolispordilt üle juba professionaalsele tasemele.

Meie jaoks on tähtis, et toimuks koostöö Tallinna linna tasandil, riigi tasandil, samuti alaliitude ja olümpiakomitee tasandil, sest suurem osa sporditoetustest ja -otsustest tehakse just nendes ringkondades.

Minu jaoks on oluline, et meie spordinõukoja töös nõustus osalema Tallinna spordihalli direktor Jüri Dorbek, kes on ka Tallinna spordi- ja noorsooameti sporditoetuste jagamise komisjoni aseesimees. Lisaks kuuluvad spordihalli alla Nõmme ujula ja Nõmme tennisekeskus ning viimatinimetatu vajab kindlasti selget arenguvisiooni, et hea koht ei laguneks, vaid sellest saaks kaasaegne keskus.

Olen tänulik, et nii Jaak Uudmäe kui ka Even Tudeberg võtsid vastu minu kutse panustada linnaosa spordi arengusse oma kogemuste ja nõuannetega. Lisaks tuli väga hea ettepanek Eesti Jalgpalli Liidu presidendilt Aivar Pohlakult, kes pakkus spordinõukoja liikmeks Mart Poomi, kes pidas samuti oluliseks nõukojaga liituda.

Kindlasti teeme pidevat koostööd Tallinna spordi- ja noorsooametiga, spordihalliga, erinevate alaliitudega, olümpiakomiteega, Audentesega. Samuti vaatame, milliseid spordiprojekte on toetanud riik, kas otse või läbi hasartmängumaksu nõukogu.

Linnaosavanemana olen alustanud kohtumisi ja info jagamist kõigile Nõmme spordiklubidega, et spordiorganisatsioonid teaksid, millised on ootused ja võimalused linnaosas. Edaspidi arutame spordivaldkonda puudutavad rahataotlused läbi spordinõukojaga.