Tallinnas Kristiine linnaosas elav Sten kohtus kurikaeltega möödunud aasta detsembris. Noormees märkas koolist koju jõudes, et naaberhoovi värav oli lahti. See värav oli alati suletud - poiss teadis täpselt, sest varem oli selles majas elanud tema vanaema. Noormees sulges värava ja läks koju. Hiljem kurtis ema, et naabri värav oli taas avatud. Sten läks vaatama ja nägi, et hoovivärav oli ripakil, üks maja akendest puruks löödud. Välisuks tundus tervena, kuid polnud lukus. Kui ta selle kriuksuga avas, kostis toast kolinat. Sten jooksis kiiresti koju ja pani riidesse. Aknast märkas veel, kuidas keegi naabermajas taskulambi valgel liikus. Siis tuli üks kogu välja ja jäi värava juurde seisma. Ja siis tuli teine. Mõlemal olid suured kotid kaasas. Nad hakkasid minema. Sten kõndis varaste sabas, ise helistas samal ajal politseisse. Kurikaelad läksid bussipeatusesse, Sten ka. Koos oodati. Noormees oli telefoni teel politseiga ühenduses, kuid ilmselt ei kuulnud vargad tema juttu ega osanud koolipoissi karta. Kui buss tuli, läksid pätid peale, Sten samuti. Õnneks tuli nii vaid kaks peatust sõita, siis pidas politseipatrull sõiduvahendi kinni ja vargad viidi ära. Muidugi tuli ka Stenil seletusi anda.

Hiljem selgus, et naabermajast oli varastatud hulk asju, eriti ehteid. Tänaseks on kurikaelad oma karistuse saanud. Ja Sten on õnnelik, et julges vargaid jälitada. Nüüd, aasta hiljem, tundub lugu nagu seiklusfilmis.

Peagi 15aastaseks saav Sten Taklaja õpib Kurtna Koolis. Ta elab linnas, kuid eelistab maakooli, kus klassid on väiksemad. Steni sõnul on Kurtnas head õpetajad. Kõige rohkem meeldivad talle keemia ja kehalise kasvatuse tunnid. Lisaks sellele on poisil Kurtnas palju sõpru. Eriti hea kaaslane on Kristjan Puust: koos tehakse sporti, veedetakse vaba aega. Sport ongi see, millega Sten õhtuid sisustab. Ta sõidab motokrossi  harjutab Männikul või Lokutil. Ja võtab osa võistlustest, näiteks suvel osales Mulgi krossil. Varem käis noormees kergejõustikutrennis, sinna tahab ta uuesti tagasi minna.

Täna 8. klassis käiv Sten armastab puutööd. Kui põhikool läbi, tahab ta õppida tisleriks. Ja siis sellel erialal tööle asuda.