Lugeja soovil antakse talle infoletis kasutajanimi ja parool, et siseneda lugejakontole e-kataloogis, kus on võimalik teavikuid otsida ja reserveerida, panna end teaviku saamiseks järjekorda ning pikendada laenutähtaega.

Tähtaega saab pikendada ka kohapeal, e-posti aadressil pikenda@raamatukogu. viljandi.ee või telefoni teel. Laenutähtaja ületamisel peab maksma viivist iga tähtajast üle läinud päeva eest. Võlglastele ei laenutata uusi teavikuid enne, kui võlgnevus on likvideeritud.

Teaviku rikkumise ja tagastamata jätmise korral tuleb see asendada või tasuda teaviku hind seadusega sätestatud korras.

Lugejailt, kelle registrijärgne elukoht asub väljaspool maakonda (v.a Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased ja Viljandi ühendatud kutsekooli õpilased), võetakse tagatisraha, see on vajalik teaviku väärtuse tõttu.

Kõik külastajad saavad kohapeal kasutada teavikuid ja andmebaase ning esitada infopäringuid.

Avalikus internetipunktis võivad käia kõik soovijad alates 14. eluaastast. Nägemispuudega külastajatele on üldlugemissaalis lisaseadmetega arvuti ning lugemisseade. Raamatukoguhoones on võimalik kasutada lifti. Tasuliste teenustena pakub raamatukogu kopeerimist, printimist, skannimist, individuaaltööruumide ja videoruumi kasutamist.

Meie kogudes puuduvaid teavikuid või nende koopiaid tellitakse lugejaile teistest Eesti raamatukogudest. Tagastamiskulu tasub lugeja vastavalt postiteenuste hindadele.

Raamatukogu pakub ka erinevaid koolitusi. Õpilasrühmade koolitused tuleb eelnevalt kokku leppida. Üritustele ja näitusi vaatama ootame kõiki linnaelanikke, on nad raamatukogu lugejad või mitte.

Raamatukogu on taas avatud esmaspäevast reedeni kella 10-20, laupäeviti kella 9-16. Iga kuu viimasel reedel on sisetööpäev.

Ülemineku tõttu raamatukoguprogrammi uuele versioonile on raamatukogu 27.-30. septembrini suletud. Sel perioodil ei tööta ka e-kataloogi iseteenindus ega saadeta teavituskirju laenutähtaja lähenemise ja ületamise kohta. Laupäeval, 28. septembril on esimesel korrusel avatud perioodikasaal ja avalik internetipunkt ning infoletti saab raamatuid tagastada. Raamatukogu palub oma külastajailt mõistvat suhtumist.

Teavet raamatukogu kasutusvõimaluste ja teavikute kohta saab kodulehelt aadressil www.raamatukogu.viljandi.ee, töötajailt kohapeal ning infotelefonil 433 8660.