,,Närvi ei olnud üldse, ma ei läinud võitma, läksin lihtsalt esinema," kinnitab Juurikaru põhikooli IX klassi õpilane, 15-aastane Hanna Valk, kes on oma vanuse kohta jõudnud koguda juba aukartustäratava esinemiskogemuste pagasi. Hanna on lisaks soololauludele laulnud paljudes erinevates ansamblites ja mänginud mitmeid pille.

Tulevikutalendi tiitel ja stipendium

Noorte tänavusele stipendiumikonkursile „Tulevikutalent" pääses 620 kandideerija hulgast 25 stipendiaati. Konkursist võisid 2011/2012. õppeaasta tulemuste põhjal osa võtta kõik lapsed 5. kuni 12. klassini. Taotlusi sai esitada viies kategoorias: ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis. Hanna Valk pälvis teise koha muusika, kultuuri ja kunsti kategoorias Eesti pärimusmuusika edendamise ja tutvustamise eest. Hanna mängib-laulab rahvamuusikaansamblites ja organiseerib muusikaüritusi. Tulevikutalendi tiitli omanikule kantakse tänavu novembrist kuni tuleva aasta juulini igal kuul üle 50eurone stipendium.

Hanna on oma saavutuste üle siiralt õnnelik ja räägib järgmisest õnnestumisest: ,,Paar päeva tagasi sain teada, et minu setokeelne luuletus valiti Vilde muuseumi luulekonkursil esikahekümnesse." Iganädalastest laulutundidest Pärnus Toomas Volli laulustuudios, paljudest rahvamuusikalaagritest Eestima erinevates paikades, arvukatest pilli- ja lauluproovidest ta ei räägi, sest see on juba tema argipäev. ,,Ma soovin tänada oma peret, lähedasi, sõpru ja kõiki, kes on mulle sellel imelisel teekonnal läbi aja kaasa elanud ja mind toetanud!"