Väikesed tiigrid ja draakonid on vanuses 5-12 eluaastat. Umbes 70 protsenti selles grupis on poisid, kuid taekwondo sobib kõigile - poistele ja tüdrukutele, meestele ja naistele.

Nii on ühes rühmas vaid naised, kes Badri käe all taekwondo fitnessi harrastavad. Treening on kergem, põhineb rohkem tasakaalul, aitab maandada stressi ja püsida heas vormis. Osalejate endi sõnul annab palju füüsiliselt, suurendab paindlikkust, keskendumisvõimet ja vastupidavust, distsiplineerib ja loob heaolutunde - treeningutele sõidetakse isegi Tallinnast.

Enne Eestisse tulekut 2011. aasta jaanuaris - Badr on abielus eestlannaga, elab Sauel ja peres kasvab pisitütar Aliya - oli Badr treener Marokos. Võrreldes treeningutel käivaid lapsi siin ja seal, ütleb 14-aastaselt musta vöö välja võidelnud mees, et suuri erinevusi ei ole, kuid nimetab, et eesti lastel on eeliseid, kuna me areneme füüsiliselt kiiremini, oleme suuremad ja tugevamad, mis loob head eeldused võitluskunstidega tegelemiseks. Samuti üllatas ja üllatab Badri heas mõttes eestlaste püsivus ja vastupidavus ning ta on kindel, et kasvamas on sportlased, kes esindavad Eestit tulevikus kõrgetasemelistel võistlustel. Treeneri unistus on, et taekwondo muutuks populaarseks kogu Eestis, kuid Saue võiks olla selle võitluskunsti pealinn.

Badr on esimese aasta jooksul oma õpilastega osalenud paljudel võistlusel, kuna see annab lastele hea võimaluse võrrelda enda oskusi ja taset teistega. Võit ei ole eesmärk omaette, kuid Rakverest Eesti avatud Taekwondo meistrivõistlustelt tõid viis B-divisjonis võistelnud Saue sportlast detsembris 2011 koju neli medalit - kulla, hõbeda ja kaks pronksi. Neljandatele Eesti avatud võistluskunstide mängudele veebruaris läks Badr juba kümne õpilasega. Võistlustel osales üle 300 sportlase Valgevenest, Lätist, Leedust ja Eestist. Saue väikestel tiigritel ja draakonitel läks suurepäraselt - kolm kuld-, kaks hõbe- ja kolm pronksmedalit.

Pärast üheksat kuud treeninguid otsustas Badr, et areng on olnud selline, et võib mõned lapsed A-divisjoni võistlema lubada. Et otsus oli õige, näitasid Läti avatud meistrivõitlused aprillis, kus väiksed sportlased said kaks hõbe- ja ühe pronksmedali.

Kui huvi- ja sporditegevus enamasti suviti vaibub, siis taekwondo treeningud jätkuvad: et olla heas vormis, ei tohi puhkus pikaks venida. Juunis, enne jaanipäeva osales üksteist õpilast Saue treeninggrupist üle-eestilises taekwondo laagris Rakvere lähedal Pariisi külas, kus Eesti parimate treenerite juhendamisel end arendati, üksteise võimeid võrreldi ja koos toredasti aega veedeti. Septembris on tulekul mitu olulist võistlust, valmistumine nendeks algab pärast pisikest vaheaega juulis.

Lapsed ja lapsevanemad treeningutest ja treenerist

„Kui andsin lapse trenni, ei teadnud taekwondost eriti midagi. Ainult seda, et see on võitluskunst. Nüüd olen täitsa rahul, et laps valis taekwondo. Ta on väga huvitatud, tahab trennis käia ja pingutab selle nimel, et trenni saada." Zulfira.

„Oleme absoluutselt rahul. Väga hea füüsiline treening, koordinatsioon ja enesekaitse. Võistlustel on põhirõhk julgusel ja treenitusel, kavalusel ja osavusel. Ei ole füüsilist domineerimist ega vastase kahjutuks tegemist. Väga selgeks on tehtud, et tegu on spordi, mitte tänavakaklusega." Taavet

„Treener on väga positiivne ja meeldiv inimene. Tal on alati ilus naeratus sinu lapsele, nagu just teda ta ootabki. Laps on õnnelik, vanemad ka. Ja muidugi distsiplineerib." Zulfira

„Minule meeldib taekwondo väga. Trenni lähen alati heameelega, kuna treener on lihtsalt parim, mida tahta. Ta on alati positiivne ja lõbus suhtub kõigisse hästi ja ühtemoodi. Trenn on aidanud mul omandada inglise keelt ja mu jalad on palju tugevamad. Mulle meeldib kõige rohkem võistlustel käia." Robert

„Badr oskab piisavalt hästi eesti keelt, et ennast treeningul arusaadavaks teha, ja lapsed on väga huvitatud suhtlemisest inglise keeles - keeleõppe praktika lisaks treeningule. Lugesin just lasteaia arenguankeedist, et minu poja vanune laps peab oskama kümneni lugeda ja galopphüppeid teha. Lukasel on kollane vöö ja ta oskab kümneni lugeda eesti, inglise, prantsuse ja korea keeles! See, kuidas Badr oskab motiveerida, lastega ümber käia ja läbi mängulisuse treenida lapsi nii hästi, et mitu õpilast on viidud 9-kuuse treeninguga üle võistlustel A-divisjoni, on märkimisväärne." Taavet


Väikesed tiigrid ja draakonid Sauel treeningut alustamas.

Luukas Jansen võistlusel Lätis, kust ta tuli tagasi hõbemedaliga A-divisjonis ja kõige andekama poisi tiitliga.