Treenerite Ivo Puki ja Kristjan Ratassepa juhendamisel tegutseti varem Viimsi Kooli ruumides. Kuna seal läks kitsaks, koliti mõni aeg tagasi Miiduranda. "Vähestel on selline spordisaali vaade," ütleb treener Ivo Pukk ja juhatab mind akna juurde, kust avaneb Tallinna panoraam. Tigersite ehk tiigrite treeninguruumid on heledad ja kenad.

Tataamisaali eraldab kotisaalist klaassein ning kui treener minuga esimeses saalis räägib, näeb ta, kuidas teises poksikotte taotakse. Ruumid on uued, aga treeneril on juba plaan laieneda, 60 m2 jagu jõusaali suurendada ja jalgrattad juurde tuua.

Hommikuti käivad siin mehed, kes oma päeva füüsilise treeninguga alustavad. Ja mitte ainult mehed, treeneri sõnutsi käib trennis ka kümmekond naist.

"Üldiselt me alla 10aastaseid vastu ei võta," ütleb Ivo Pukk, kes on Viimsis treenerina kolm aastat tegutsenud. Laste, s.o 10-15aastaste treeningud on mängulised, seejärel siirdutakse noortegruppi. Täiskasvanuid ja lapsi käib kokku ligi poolsada, trenni teevad ka isad ja pojad. Treeningud ei toimu ainult Miidurannas asuvates saalides, käiakse ka jooksmas, ujumas, jalgratastega sõitmas ning jalgpalli mängimas. Tigersi poisid osalesid suvel ka Pirita rannajalgpalli võistlustel. Trenni tehakse kolm korda nädalas tööpäeviti, lisaks ühel nädalavahetuse päeval.

Kes paremaid tulemusi tahavad saavutada või võistlustel osaleda, käivad lisaks 2 korda nädalas Pirita majandusgümnaasiumis trennis. "Õpetame taipoksi ja enesekaitset karate ja taipoksi abil ning K-1 tehnikat," selgitab treener. Enesekaitsele lisanduvad üldfüüsiline ja kotitrenn ning harjutused paarilistega.

3.-6. oktoobrini peeti Riias rahvusvahelised taipoksi K-1 maailmakarika etapivõistlused. Osales 300 sportlast 20 riigist. Viimsi Tigers Gym klubist osales väga edukalt kaks sportlast: Georg-Robert Sepp ja Saamuel Kadanik. Georg-Robert Sepp saavutas esikoha 63 kg kaaluvate võistlejate seas ja II koha 66kiloste hulgas, s.t ta võistles ka suuremate poiste kehakaalus. "See on väga hea tulemus," rõhutab treener. "Ta oli ainuke, kes sai kaks medalit." Saamuel Kadanik saavutas kuni 70 kg kaaluvate juunioride klassis III koha ja pronksmedali.

Maikuus tuli Georg-Robert, kes õpib Viimsi Kooli 9. klassis, Eesti noorte meistriks.

Tema noorem vend Jaco-Lembit võitis Tallinna noorte võistlustel 55 kg kehakaalus. Harrastajate taipoksi võistlustel Sparta spordiklubis võitsid Marko Lastik ja Jaco-Lembit Sepp mõlemad oma vastaseid 3:0. Sellelt, kes siia trenni tuleb, eeldab treener tahtmist trenni teha ja julget pealehakkamist.

"Paljudel on eelarvamus, et siin läheb andmiseks," räägib Ivo Pukk. "Meie õpetame eelkõige ennast kaitsma ja vajadusel vastu ründama." Poistel, kes siin trennis käivad, on koolis kõigil head hinded, vanemad trenniskäijad õpivad kõrgkoolides.

"Nad kõik jõuavad elus edasi," rõõmustab treener. Lapsevanem, kahe tubli trennipoisi isa Lembit Sepp lisab, et siin valitseb ääretult tore, sõbralik ja positiivne treeninguõhkkond. Lembit Sepp on tegelnud kergejõustikuga ja tulnud 16aastaselt jäähokis Eesti meistriks. Nüüd jälgib ta huviga oma poegade sportlikku käekäiku.

"Nad saavad siin väga hea üldfüüsilise ettevalmistuse. Ilus on vaadata, millised mehed neist kasvavad."

Georg-Robert, kes trennis korraks aja maha võtab, ütleb, et trenni lõpuks on väsimus suur, aga samas on hea tunne. Enne Riia võistlusi tegi ta kolm nädalat järjest seitse päeva nädalas trenni. Ja seda pühendumist kroonis edu. Georg-Roberti eesmärk on saada võistlustel häid tulemusi ja esindada oma klubi. Riias oli tal vastaseks tugev valgevenelane ning kuldmedal selgus alges lisaraundis.

Järgmised, Baltimaade võistlused on juba oktoobri lõpus. Noormehe kaugem eesmärk on saada mitmekordseks maailmameistriks. Nii nagu Georg-Robert tuli taipoksi juurde sõbra kutsel, tuli siia ka Saamuel Kadanik.

"Hakkas meeldima," ütleb ta. "Siin saab enesekaitset õppida, saab keha ja kõik lihased vormi. Ja pärast trenni on hea olla." Saamuel käib ka Pirital trennis. Ta on saavutanud Eesti meistrivõistlustel kahel korral II koha. Riia võistlusi peab ta väga heaks kogemuseks, kus olid tugevad konkurendid Moldovast, Venemaalt ja Lätist.

Kui tavalises poksis on ainult käelöögid, kick-poksis lisanduvad jala- ja põlvelöök, siis taipoksis on haaratud jalad, käed, põlved ja küünarnukid, lisaks püsti maadlus ja heited. Naised ja tüdrukud õpivad enesekaitset. Treeningsaalis teeb poistega koos trenni ka Jaanika Trossim, kes tänavu kevadel alustas oma sõbra innustusel.

"Siin saab väga hea füüsilise vormi, õppida enesekaitset, arendada tugevust, rakendada jõudu, harjutada õigeid võtteid," loetleb treener Ivo Pukk, kes on tegelnud võitluskunstidega ligi 20 aastat, taipoksiga aktiivselt 9 aastat. Ta on ka üks Tallinna taipoksi klubi asutajatest ja suurvõistluste korraldaja.

Miks just tiigrid? "Tiiger on jõu, kiiruse ja tugevuse sümbol. Ta on idamaades austatud loom," vastab Pukk. "Meie klubis tahavad kõik tiigrid olla."

Klubi moto kõlab nii: "Parem elada 10 aastat tiigrina kui 100 aastat lambana." Kord kuus käivad Viimsi Tigersite juures trenni andmas Eesti tipud ja meistrid nagu Kevin Renno, Edvin-Erik Kibus ja Mirkko Moisar. Nende trennid on kindlasti väga innustavad. Treener nimetab ka klubi häid toetajaid: Freselle Container Terminal, Casa Studio ja Viimsi vald.

Uusi huvilisi võetakse veel juurde ja 29. oktoobril on avatud uste päev. Siis saab siin näha ka kick- ja taipoksi maailmameistrid Kevin Rennot ja Mirkko Moisarit.