„Pakun pankrotivaidlusega kärsituks läinud osapooltele lahendusi, kuidas edasi minna. Näen võimalust probleemid lahendada tasaarveldustega,” ütles Mart Viisitamm, kes töötab Rein Kilgile kuuluvas Zelluloosi Kinnisvaras. „Teen seda vabatahtlikkuse korras ja vabal ajal, sest tunnen vaidluse osapooli pea kümme aastat.”

Pärnu Postimees on kirjutatud, et vaidlusalused summad jäävad vahemikku 128 000–900 000 eurot. Ühtlasi ei soovinud Viisitamm täpsustada, milliseid tasaarveldusi ja rahasummasid tema vahendatavatel läbirääkimistel käsitletakse.

Vaidlustatud garantii

Pärnu Laevatehase osanik Juhan Pihelbu andis pankrotiavalduse kohta vaid napisõnalise kommentaari. Ta loobus selgitamast, kas pankrotiavaldus on esitatud kartuses, et Transcom pole suuteline oma kohustusi täitma, või soovist vältida olukorda, kus Kilgi asemel tuleb teiste pankrotiprotsesside kaudu Pärnu Sadamasse soovimatu kaasaktsionär.

„Ma ei taha sellest avalikult rääkida, sest tegemist on omanikevahelise läbirääkimisega, mis pole veel lõppenud,” lausus Pihelbu.

Detsembris arutab Tartu maakohus edasi Unicredit Bank AG avaldust Transcom Grupi pankroti väljakuulutamiseks. Kilk tagas Weroli õlitehasele seadmete ostmiseks laenatud 6,3 miljoni eurose laenu Transcom Grupi garantiiga, kuid nüüd on Unicredit Bank Müncheni harule antud garantiikirja kehtivuse vaidlustanud.

Transcom Grupi väitel pankrotiohtu pole, sest ettevõttel on varasid 31,5 miljonit eurot. Ajutise pankrotihalduri aruande järgi on firmal vara 15,2 ja kohustusi 7,2 miljonit eurot.

Pärnu Sadama osanik Transcom kuulub täielikult Rein Kilgi valdusfirmale Transcom Grupp.