Torustik on planeeritud läbimõõduga DN 700 mm ja rõhuga MOP 55 bar. Torustik projekteeritakse vähemalt 1 meetri sügavusele. Torustiku pikkus Saue valla territooriumil on ca 9 km, sellele on planeeritud kaks hargnemist gaasijaotusjaamadega tootlikkusega Q = 10000 nm3/h. Torustiku kaitsevöönd on 10 m toru seinast mõlemale poole. Planeeritav gaasitrass läbib Saue valla territooriumil 34 kinnistut, arendajal tuleb vajadusel omandada maa kinnistute omanike käest gaasitorustiku kaitsevööndi ulatuses või sõlmida maaomanikega eraldi kokkulepped.

Vastavalt Keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse § 33 lg 1 p 2-le tuleb koostatavale teemaplaneeringule koostada keskkonnamõju strateegiline hindamine. Koostatav KSH on detailplaneeringu lahutamatu osa. Teemaplaneeringu elluviimisel tuleb arvestada KSH aruandes seatud meetmetega olulise negatiivse keskkonnamõju vältimiseks ja leevendamiseks ning teostada keskkonnaseiret.

Lõppjäreldusena on KSH töögrupi hinnangul maagaasi D-kategooria torustiku rajamine teemaplaneeringutega ette nähtud asukohta Saue vallas, Keila vallas ja Keila linnas aktsepteeritav ning selle rajamise ja ekspluateerimisega ei kaasne olulist negatiivset mõju looduskeskkonnale ega sotsiaalsele keskkonnale.