Linnakirjaniku stipendiumiga tagatakse ühele Tartu linnas elavale ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale loomeinimesele aastane püsiv sissetulek, mis annab talle võimaluse pühenduda pikema aja jooksul loometööle. Eelnõu kohaselt oleks linnakirjaniku stipendiumi suurus eelneva kalendriaasta kahekordne töötasu alammäär - arvestades 2016. aasta alampalka, oleks see summa 860 eurot kuus. Stipendium antakse kirjanikule üheks aastaks ja makstakse välja osamaksetena aasta jooksul.

Stipendiumi saaja selgitab välja ekspertkomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna, Eesti Kirjandusmuuseumi, Tartu Ülikooli kirjanduse ja teatriteaduse osakonna, Tartu Linnavalitsuse ja Tartu Kultuurkapitali esindajad. Stipendium antakse inimesele, kelle esitatud nägemus linnakirjaniku rollist, senisest ja kavandatavatest loomingulistest tegevustest ühtib enim Tartu kui UNESCO kirjanduslinna eesmärkidega.

Kirjanik, kes on stipendiumi saanud, saab seda järgmine kord taotleda viie aasta möödudes. Kui volikogu määruse vastu võtab, hakkab stipendiumi väljaandmist korraldama Tartu Kultuurkapital.