Teatrifestivali avanud Pöialpoiste rühma etendus „Väikestele väikesed ülesanded" jutustas õpetliku loo sellest, kuidas väikesed rohulibled, lillekesed, veetilgad ja päikesekiired maailma paremaks ning kaunimaks muudavad.

Lisaks sõnalisele osale rikastasid etendust tantsuline liikumine, laulmine ja pillimäng. Isevalmistatud kostüümid ja dekoratsioonid olid värvikad ning pilkupüüdvad.

Kaasaelamist ja rõõmu oli saalis näha nii vanemate kui ka laste silmades ja emotsioonides. Suur tänu esinejatele ja juhendajatele, energiat järgmisteks ettevõtmisteks!

KADI VILLA

Kas usute, et 2-aastased, kes veel korralikult rääkida ei oska, võivad olla kui tõelised näitlejad? See on uskumatu, aga tõsi. 6. märtsil esitasid lasteaia kõige nooremad, Sipsiku rühma lapsed, oma vanematele ja teistele kohaletulnud külalistele etenduse „Naeris". Oli nagu päris näidend kohe! Oli naeris, mis kasvas suureks, kui päike paistis, vihma sadas ja tuul puhus. Olid taat, eit, lapselaps, koer, kass ja hiir. Ning pirakas köögivili sai maast välja tõmmatud.

See oli super! Suur tänu kõikidele õpetajatele, tänu kelle pühendumusele ja tahtejõule etendus lavastatud ja kõige pisemate poolt mängitud sai!

KAIRI KALLASTE

Aplaus ei tahtnud lõppeda. Ikka ja jälle kummardasid publikule 11 hammast, Juss, ema, doktor, hambahari ning kaks salapärast tegelast, Sööbik ja Pisik, kes - nagu selgus äsja lõppenud etendusest - olid Jussi suus toimetanud mitte kõige paremate kavatsustega.

Mõmmiku rühmas festivaliks lavaküpseks saanud humoorikas ja õpetlik lugu etendus 15. märtsil. Hommikuse etenduse publiku hulgas olid lisaks lasteaiaperele ka külalised Kurtnast. Vahvad kostüümid ja leidlik lavakujundus, muusika ja laulud laste mängu toetamas - kõik nagu päristeatris! Pisikesed näitlejad, kõigest 3-4aastased, olid oma teksti hästi selgeks saanud, eriti hiilgas hambahari.

Terakese ettevõtmine teha põnnidega teatrit ja korraldada teatrifestivale on vaimustav. Muljed juba kaheksandat korda teoks saanud lasteaia teatripeolt panid ootama järgmist.

EVE LAIVERIK, lasteaia direktor: Rambipalavik, ununenud tekst, valele poole tehtud tantsusamm, pisut kõvemini ja valjemini lauldud salm, lapse naeruturtsatus laval - see kõik käib kokku siira ja vahetu teatritegemisega lasteaias. Tänu õpetajate julgusele lavastada kahe- kuni seitsmeaastaste laste kaheksa keerukat näidendit ja vanemate abile kostüümide valmistamisel, õnnestus kaheksas Terakese teatrifestival suurepäraselt. Lisaks etenduste vaatamisele, sai tutvuda eelnevate aastate afiššide ja kostüümide näitusega.

Nauditav teater sünnib lastevanemate, laste ja õpetajate koostöös.