Seitsmel teisipäeval liikusid nobedad näpud, valmisid ilusad kaunistused. Töö edenes mõnusalt sooja teetassi juures ja meeldiva vestluse käigus. Meist oli kujunenud nagu väike "päkapikula", kes tahab midagi ise teha ja jõulurõõmu ka teistele jagada. Kolmandal kokkusaamisel tegi Piret ettepaneku valida igaüks endale jõulupäevaks meeldiv ülesanne, mille enda vastutada võtab. Kujunesidki erinevad tegevused - muinasjutukambrike, mängud saalis, meisterdamine, loterii, kohvik ja kuuskede müük.

Metsailuduste kohaletoomise võttis enda peale Vägilen Johanson Vardi külast, kes ühtlasi oli nõus hakkama ka kogu laadakorralduse peremeheks. Tema ja Heimtali kooli direktori nõu ja jõuga said jõulupäeval kohale toodud müügilauad. Loteriisse annetasid lahked inimesed palju kenasid tooteid, valik oli lai. Eriline tänu Pärsti Pansionaadi elanikele, kes Elle Västeri juhendamisel valmistasid loteriisse imeilusaid esemeid, suure annetuse tegi kudumisfirma ELEEGIA juht Ain Ots.

Kohvikupäkapikkudena olid nõus kohvi ja suupärast pakkuma Maret Tamme ja Monika Peedimaa Ramsilt. Lisaks muule heale-paremale jõudsid mõnusad pirukad ja maitsev kook laadakülalistele maitsmiseks tänu Vaikile ja Hiljale. Kuid laadale on vaja müüjaid, kel omatoodangust ja käsitööst teistele pakkuda!? Küladesse info jagamiseks valmistas Piret värvikad kuulutused ja postiljonide abiga jõudsid postkastidesse flaierid teatega jõulupäevast.

Kolmanda advendi hommikul põksus süda ärevalt nagu enne eksamit....kuidas päev õnnestub? Kogunesime varakult, vaatasime veel hindava pilguga üle oma "töökohad", panime pähe päkapikumütsid, juhatasime kohtadele saabuvaid müüjaid.

Kauplejate arvukus ja kauba mitmekesisus tegi suurt rõõmu. Saabuvate külastajate rohkus üllatas, seda enam et inimesi oli peale koduvalla ka mujalt maakonnast, Viljandist ning isegi Pärnust. Sel ajal kui vanemad müügilette uudistasid ning meelepärast kaupa tegid, said lapsed suures saalis mängida, kuulata muinasjutukambris jõulujutte, samal ajal vaadata päkapikunäitust, meisterdada ise endale jõulukaunistus või voltida kinkekarp. Loterii oli erakordselt populaarne, rohkem kui 100 loosi kadusid kiiresti letilt.

Hilisema suust-suhu liikunud tagasiside põhjal jäid päevaga rahule nii kauplejad kui jõulupäeva külastajad. Tänud Heimtali kooli direktorile Eero Metsvahile, kes kena spordihoone ruume jõulupäevaks kasutada andis! Aitäh Sulle, Piret, meid kokku kutsumast, meid õpetamast ja ühiselt tegutsema panemast!

Tänu kõigile osalejatele-tegutsejatele, külastajatele ja toredatele inimestele!

Teame, et aastal 2013 on meid ootamas uued teisipäevad uute ideede ja tegemistega!

Toimekat alanud aastat kõigile!

Teeklubi päkapikud