Sel aastal kirjutasime end 5. mai talgupäevaga ka algatuse Maailmakoristustalgute "World Cleanup 2012" maailmakaardile ja kõik talgupäeval osalejad saavad öelda, et on osalised Eestist alguse saanud ülemaailmses algatuses.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et tänane päev näitas taas Eestimaa inimeste hoolivust ja koostöösoovi. „Maailmaparandamiseks ei pea me leiutama uut kõrgtehnoloogilist maailmaparandamiseagregaati.

Talgupäeva kogemus näitab, et Eestimaa elukeskkonna parandamiseks ei ole tingimata vaja kümneid tuhandeid eurosid - piisab kümnetest tuhandetest eestimaalastest ja nende hoolivast mõtteviisist. Kui oleme jõudnud sellise mõtteviisini, juhtuvad ülejäänud head asjad juba iseenesest," lausus Tüür.

Järvamaa toimusid või toimuvad veel kokku 58 talgut : Türi vald 9, Koeru 8, Järva-Jaani 7, Imavere 6, Paide vald 5, Koigi, Paide linn, Roosna Alliku, ja Väätsa vald 4, Kareda 3, Ambla 2, Albu 1. Kõige rohkem rahvast oli teadaolevalt Laupa küla ja mõisapargi korrastustalgutel 126, Ollepal külatalgutel 43, Kabala pargis 54 ja Prandi allikate talgutel 55. Järvamaal võttis „Teeme ära!" talgupäevast osa 1469 inimest. 2011 aasta kevadel osales talgutel üle tuhande järvalase ja kaks aastat tagasi pani Järvamaal talgutele end kirja veidi alla tuhande inimese.

Kareda vallas toimusid talgud Müüsleris Kilplala pargis, Öötla mõisa õuel ja Esna vana vallamaja sees ja ümber. Lisaks sellele tegid Kaitseliidu mehed korda Müüsleri Vabadussõja mälestussambani viiva tee. Talgude lõppedes pakuti osalejatele talgusuppi. Suured tänud kõigile, kes võtsid vaevaks koos midagi ära teha.