Üks tõestisündinud lugu on meieni jõudnud ka Tabivere vallalehe vahendusel.

Alla ei jää ka Tori vald, kus igakuiselt ilmuvad humoorikad „Uhuu-uudised".

Naljapäeva puhul toome teieni mõned neist:

Kes teeb naljakõnesid?

Saabusin värske kultuuritöötajana Puurmanisse tööle. Üsna kohe tuli peole esineja kutsuda. Direktor seletas, kuidas kaugekõnede tellimine käib ja käskis esinejale helistada.

Siis toimus see nimelt nii, et tuli helistada Jõgevale telefonikeskjaama ja öelda koht, kuhu kõnet soovin, kultuurimaja parool 047 ja oma perekonnanimi. Siis soovitud inimese nimi ja tema telefoninumber.

Helistasin: „Soovin kaugekõnet Tallinnasse." Keskjaam: „Kes räägib?" Mina: „047 Kess." Selle peale oli natuke aega vaikust, siis küsiti uuesti, et kes räägib? Mina vastasin juhiste järgi uuesti: 047 Kess. Seepeale sain pragada, et mida te lollitate, öelge parool ja nimi korralikult, et ei ole vaja korrutada minu küsimusi nagu papagoi. Püüdsin siis selgeks teha, et minu perekonnanimi ongi Kess. Väga umbusklik operaator katkestas kõne.

Läksin uuele katsele. Taas jõudsime paroolini ja ma püüdsin ennetavalt selgitada, et ei narri kedagi, mul on lihtsalt selline küsimust meenutav perekonnanimi. Operaator vastas, et teame jah, me juba helistasime kultuuriosakonda. Teame, kes te selline olete. Kuulsin veel natuke heatahtliku torisemist nimede aadressil: „No kuidas saab ikka inimese nimi olla Kess? Aga jah, näe Elvas elavat keegi Kelle ja kui te abielluksite, saaks küsida, et kes kelle ära võttis?"

Talvine heinaline külvas paanikat

Ühel parajalt külmal õhtul jõulude ja aastavahetuse paiku läks Tabiveres liikvele uudis, et väljas on nähtud uitamas soliidses eas naisterahvast, kel taskulamp käes, enda järel veab ta aga reha!

Et vanadus naljaasi pole ja reaalsusetaju kaotanuid ennegi hangest kangena leitud on, läks naabrivalve ärevile. Ühes ja teises kodus peeti plaani, kellele helistada või millises suunas kõndijat otsima minna tasuks.

Omavahel suheldes püüti selgusele jõuda, kust perest "talvine heinaline" pärit olla võiks, kas ta üksi või koos noorematega elab... Taskulambid olid valmis pandud ja päästemeeskond mõttes komplekteeritud.

Siis tuli aga "võrgustikku" signaal, et rehavedaja on ühe eramaja hooviteele sisse keeranud. Et sealne perenaine paljusid tunneb ja et tema telefoninumbergi teada oli, siis polnud midagi lihtsamat kui helistades ettevaatlikult pärida, ega talle veidrat külalist pole tulnud või ega ta oma õues kedagi ekslemas näe, reha kaasas.

"Rehaga kõndisin ma külavahel ise!" tuli naerune vastus. Selgus, et tühjaks saanud õllenõud peomajast koju tuues oli õllemeistril äpardus juhtunud - nõu kraan oli teel kuhugi pudenenud. Et sellise detaili puudumine teatavasti tarbeeseme tükkis täiega kasutuks muudab, oli mure suur ja hea nõu kallis. Aga eks katsu kilomeetrijagu koduteed pimeduses sentimeeterhaaval läbi kobada, lumi kah veel risuks. Nii tuligi hakkajal proual ratsionaliseerimismõte.

"No muidugi sain kätte!" vastas ta rahulolevalt pärimisele, kas lumerehitsemine ka tulemusi andis.

Märtsikuised uhuu-uudised Tori vallast

Kulude deklareerimine!

Rahvas saab oma kulu deklareerida nädal aega peale lume sulamist. Kellel on soovi oma kulust lahti saada, võib kulu põletamise teel oma kulusid deklareerida nädala jooksul peale lume sulamist.

Seoses riigikogulaste liiga väikese kulude hüvitamisega ja sellega seoses tekkinud sooviga oma kuluhüvitisi tõsta, ei saa sel aastal lihtinimene oma tulusid deklareerida. Jääb üle ainult kuludele tuli otsa panna. (Kui on veel tulusid, mille eest tikku osta.)

Kevad

On näha, et kevad on saabumas. Kohale on lennanud esimesed kuldnokad. Postkasti saabus teade, et esimesed kuldnokad ostavad rahvalt kulda kokku. Kuna nende vanad pesakastid on hävinud, siis ostavad nad kokku ka vanavara. Kellel on kodus veel miskit kullast nendele nokavahele poetada, siis tehke seda julgelt.

Hea lugeja, kas sinu kodukohas on juhtunud mõni koomiline seik või ringleb mõni humoorikas külalugu? Jaga seda kommentaarides teistegagi!
Pikem lugu saada aadressile rahvahaal@eestielu.ee, võid info saata ka siit.

Vaata veel Puurmani valla tõestisündinud lugusid:

Ammustel aegadel tuli ette sedagi, et satuti viinaveaga tohtrihärra vastuvõtule.

Ka hoolsal perenaisel võib juhtuda äpardusi: Ausõna, see on meie valla lugu: veidrad verivorstid

Võib vaid ette kujutada ühe kiisupoja ehmatust, kui tal tuli peres, kus teda armastusega peeti, üle elada kolm vapustust ridamisi.

Lugu sellest, kuidas lapsed täiskasvanute jutust hoopis omamoodi aru võivad saada: Laste kuuldes rääkides tuleb täpsem olla