Kokkuvõtvalt:

Eesti liitub euroalaga 1. jaanuarist 2011. Euro võetakse kasutusele järsu üleminekuga, mis tähendab, et kontodel olevad kroonid vahetatakse eurodeks ümberarvestuskursiga, mis kinnitati Euroopa Liidu Nõukogu otsusega 13. juulil (kehtiv kurss on 1 euro = 15,6466 krooni).

Alates 01. jaanuarist 2011 kehtib kahenädalane paralleelkäibeperiood, kui kroon ja euro on sularahas võrdväärsed maksevahendid. Kauplustes saab maksta nii kroonides kui ka eurodes, vahetusraha antakse üldjuhul tagasi eurodes.

Kuu aja jooksul enne ja kuue kuu jooksul pärast europäeva vahetavad kõik sularahateenuseid osutavad pangakontorid kroone eurodeks Eesti Panga ametliku kursiga ja ilma teenustasuta. Osades pangakontorites saab kroone eurodeks tasuta vahetada terve aasta jooksul. Eesti Pank jääb seda tegema samadel tingimustel tähtajatult.

Krooni sularaha kogutakse käibelt ja euro sularaha lastakse ringlusesse sujuvalt pangakontorite, kaupluste ning teenindusasutuste kaudu.

Kaardimaksed muutuvad europõhiseks alates europäevast, sularahaautomaatides asendatakse kroonid eurodega hiljemalt 2011. aasta esimese 48 tunni jooksul.

Maksud ja toetused ümardatakse eurole üleminekul inimestele soodsamas suunas, millega riik näitab positiivset eeskuju.

14. jaanuarini 2011 on võimalik sularahas makstes kasutada nii kroone kui ka eurosid.

15. jaanuarist 2011 on ainsaks seaduslikuks maksevahendiks Eestis euro.

30. juunini 2011 peavad kaupmehed näitama hindu nii kroonides kui ka eurodes.

31. detsembrini 2011 vahetatakse krooni kupüüre ja sente eurodeks pangakontorites. Eesti Pank vahetab kroone ja sente eurodeks tähtajatult, teenustasuta ja ametliku ümberarvestuskursiga.