Viia Igaunis, klaveriõpetaja: Veetsime koos Nazariga Tallinnas peaaegu terve nädala. Paljudes maades tegeldakse muu­sikakõrgkoolide juures andekate lastega. Meil, Eestis, on selliseks juhtivaks kooliks Tallinna Muusikakeskkool. Selles koolis on õppinud paljud silmapaistvad Eesti muusi­kud. Juba kolmandat korda toimus muusi­kakeskkoolis suvekool pianistidele. Nelja päeva jooksul tegelesid kohaletulnud lastega muusikakeskkooli ja muusikaakadeemia õpetajad-õppejõud. Kuulama-vaatama võisid tulla kõik soovijad teistest muusikakoolidest. Loomulikult peavad osalejad lapsed olema suvekooliks hästi valmistunud. See eeldab tõsist harjutamist ka suvel ja mitte ainult iseseisvalt, vaid ka koos õpetajaga.

Suvekooli lõpetas kontsert, kus esines ka Nazar. Juba möödunud aastal esines ta seal väga edukalt ja äratas tähelepanu just sellega, et ta on alustanud muusikaõpinguid palju hiljem, kui see tavaks on, kuid valdab pilli võrdselt endast staažikamatega. Tänavu tõde­ti, et Nazar on aastaga väga palju arenenud. Seda just tänu töökusele ja sihikindlusele. 3. klassi lõpetanud õpilasena ei jäänud sugugi alla suvekoolis osalenud 6. kl õpilastele. Aga olgu - rohkem kiitma ei hakka! Vaatame, kuidas kõik edasi läheb.

Tahan öelda, et Iisakus on palju või­mekaid muusikaõpilasi, kuid kahjuks jääb teinekord puudu töökusest, sihikindlusest, kannatlikkusest. See on takistuseks ande arendamisel ja eesmärkide saavutamisel. Mida on suutnud Nazar, on tegelikult jõu­kohane paljudele. Soovin algaval õppeaastal kõigile julgete eesmärkide seadmist ja sihi­kindlust nende täitmiseks!