Koolitus tõi kohale nii noori algajaid huvilisi Saue vallast kui ka juba sellel alal tegutsevaid ja teada tuntud diskoreid Tallinnast.

Diskoriameti saladusi, termineid ning kogemusi olid jagamas Eesti tipp diskorid Meelis Meri (Eesti TOP DJ kolmas), Priit Julm ja Siim Pohlak (Eesti TOP DJ neljas). Kohale olid kutsutud ka autorluse ja piraatluse teemal kõnelema Rauno Haabmets Eesti Fonogrammitootjate Ühingust ja Erik Mandre Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioonist.

Maailmas klubide standardiks kujunenud Pioneer esindaja Eestist ja DJ-Center tutvustas maailma tipp-dj mängijad CDJ-2000, pulti DJM-2000 ja sellele lisaks uusim arvutikonsool DDJ-T1 koos TRAKTOR programmiga, mille võimalustest anti koolituse käigus põhjalik ülevaade. Kõik see võimas lavatehnika oli üles seatud kultuurikeskuse saalis ja osalejatel oli praktilises koolituse osas võimalus ka dj-tehnikat proovida.

Tehnika ja võimendus paigas, pühendati järgmised paar tundi teadmiste ja kogemuste vahetamisele osalejate ja koolitajate vahel. Antti Indow, kes diskussiooni käigus arutles diskoritega stuudiotöö teemal, raadiotööd ja plaadifirma loomise tagamaid, pidude korraldamist ja sellega seonduvate riskide maandamist kui ka selgitati heli- ja valguskeele tehnilisi võimalusi ning lahendusi, alustades valgustehnika seadmetest, helivõimendusest ja lõpetades midi, DMX ning teiste töös kasutatavate standardite ja formaatide lahti seletamist.

Huvitavamatest teemadest, mida koolitusel käsitleti olid diskonduse mutatsioon läbi aegade, lüngad seadusandluses ja vajalikest muudatustest autoriõiguste kaitses, esinemise erinevused meil ja piiri taga.

Pikalt arutleti teemal, et kes võiks olla see esimene diskor Eestis ja esimene diskor maailmas? Millal sai alguse DJ kui amet ja kes on diskor? Põnevusega oodati võimalust ise dj-puldi taga olla ja muusikat remiksida.

Kõik need teadmised on vajalikud, kui sellele on olemas ka reaalne väljund, kus noored ise DJ ametit tundma õpivad ja diskosid korraldavad. Saue valla Kultuurikeskus siin Laagris koostöös põhikooli õpilaste lastevanemate esinduskoguga on soovinud algatada sügisel koolidiskode ürituste sarja, kus noortele antakse võimalus osaleda nii diskode korraldustoimkonnas kui ka ise laval DJ-na esineda.