"Tegemist on absurdse olukorraga, kus väärikad kandidaadid pannakse vastamisi inimesega, keda otsib laeva kaaperdamises süüdistatuna taga Interpol," märkis Toobal. "Samas pole sellise olukorra teke esmakordne, arvestades, et just Krossi isiklikul mahitusel saabus meie riiki raudteed erastama samuti rahvusvaheline tagaotsitav Antonio Angotti."

Toobal rõhutas, et kui keegi veel ei mäleta, siis 2001. aastal tunnistas toonane siseminister Tarmo Loodus tunnistab, et just Kross taotles Angottile luba piiri ületamiseks.

"Kui rahvusringhäälingu juhid ja saate toimetajad siiski leiavad, et tagaotsitava Krossi kutsumine väärikasse valimissaatesse riigitelevisioonis on täiesti normaalne, siis peaksid ülejäänud kandidaadid tõsiselt kaaluma, kas sellest saates on ikka võimalik osa võtta," lisas Toobal.

Keskerakond on reageerinud jõuliselt uudisele, et Interpoli kodulehele ilmus Eerik-Niiles Krossi tagaotsimiskuulutus. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf avaldas kahtlust, kuidas saab Tallinna linnapeaks pürgida mees, kes Eestist väljudes vahistatakse. Mailis Reps nõudis, et Kross taanduks valimiskampaaniast. Linnapea Edgar Savisaar leidis, et uudis peaks käivitama valitsuskriisi.