Esimesel seminaril tutvustati tööharjutuse kava ja töötukassa esindaja rääkis, miks selle läbimine on osalejatele oluline. Alevivanem Toomas Sonts viis kõiki kurssi alevi argieluga - investeeringud, all­asutuste töökorraldus jne.

Vastutava juhendaja, alevivalit­suse sotsiaalnõuniku Kersti Tilga sõnul koosneb tööharjutus loengu­test ja praktilisest tööst: ,,Loengute osas teeme koostööd Pärnu Kolled­žiga, kus lektorid loevad loengu­tsükli ,,Sissejuhatus sotsiaaltöösse". OÜ Wennet korraldab osalejatele arvuti algõppe kursuse. Psühholoog Ave Eero viib läbi grupitöö, mille eesmärk on osalejate enesekindlu­se suurendamine, sotsiaalsete- ja suhtlemisoskuste parandamine jne. Külastame erihoolekandeasutusi nii Pärnu kui Viljandi maakonnas. Käisime Karula kodus, Pariisi Eri­hoolduskeskuses ja Tori Kodus. Praktilise tööna viivad grupi liik­med Alevi Hoolekandekeskuses eakaid õue jalutama, sisustavad nende vaba aega ja teevad samas pisiremondi- ja heakorratöid. Sot­siaalmajas on laotud puid ja kätt harjutatud loomingulistes töö­tubades. Heakorratöid on tehtud gümnaasiumis ja lasteaias, tennise­väljakul ja staadionil."

Tavaline tööharjutus on kes­kendunud reeglina ainult tööle motiveerimisele. Alevi tööharjutuse eripäraks on suunitlus sotsiaaltööle - erivajadustega inimestele. Pari­mad grupi läbinud saavad võimalu­se osaleda tegevusjuhendaja kooli­tusel Pärnu Kolledžis ja kandideeri­da Vändra Kodu tegevusjuhendaja ametikohale.