Ah, et mis siis? Kuidas Tori segakoor sinna sattus! Tõrva Linnavalitsuses oli otsustatud, et kutsutavad koorid peavad olema RISKi koorid. Pereansambel RISK on saates "Perepidu" osalenud ansambel, kus laulavad kolm õde - Imbi Umbleja Tõrvast, Saidi Tammeorg Põlvast, Kalli Rõõmusaare Vändrast ja tema tütar Roosi. Kutsutud olid seega meie koorid.

Vändra Valla Naiskoor ja Tori segakoor - dirigent Kalli Rõõmusaare. Põlva naiskoor "Mai" ja segakoor "Kevadised hetked", - dirigent Saidi Tammeorg. Tõrva Gümnaasiumi segakoor, Tõrva linna naiskoor "Heli" ja Helme segaansambel "Sillervo" - dirigent Imbi Umbleja. Korporatsioon Indla naiskoor - dirigent Roosi Rõõmusaare. Tõrva Loitsule eelnes kooridele terve päev proove, küll Taneliga ja ilma. Lõuna ajal tuli anda RISKi kooride kontsert, mis oli "Tõrva Tule" päevade perepäeva üks osa. Esitamisele tulid tuntud koorilaulud ja iga dirigent sai oma lemmiklaulu juhatada. Kohale tulnud inimeste käes võis märgata ka laulikuid, mis sisaldas kontserdi kava ja selle järgnenud ühislaulude sõnu. Need olid ekstra selleks puhuks valmistatud ja nüüd sai ka kogu rahvas kaasa laulda! Ei jäänud esitamata ka "Perepeo" saates esitatud lood.

Peale kontserti oli pool tundi aega suppi süüa ja Loitsu proov jätkus. Tegelikult läks proov päris edukalt, sest olime ka kodus enne neid laule harjutanud, mida koos The Sun-iga pidime nüüd esitama. Häiris ainult kõrguse kartus, sest kolmandik lauljaid pidid asetsema lausa kolmanda korruse "tellingutel"!

Vähemalt tunne oli küll selline, et kohe hakkame maja kolmandat korrust värvima. Oli isegi kõikumist tunda. Aga me olime vaprad ja pidasime lõpuni vastu! Sellist kogemust oma elus saab ikka väga harva tunda! See oli lihtsalt fantastiline, osaleda nii suurejoonelises projektis. Hea, et me otsustasime osa võtta saatest "Perepidu", tänu sellele said selle kogemuse osaliseks ka meie armsad lauljad! SUUR TÄNU TEILE! Aitäh, et te olemas olete!

PS! Tulge meie koori laulma, näete, mis võib juhtuda. Laulupidu ka järgmisel aastal!

Ootame!