Näiteks üks Tori elanik kurdab pidevalt, et tal on halb olla ning on juhuseid, kui Ave Aaslaid on tedagi aitamas käinud ning lohutab seda inimest pidevalt küll telefonitsi, küll kohapeal ehk Tori Sotsiaalmajas.
Ave Aaslaidi alluvuses on ka niinimetatud "kriminaalid" ning tegelikult ei kuulu Ave kohustuste hulka neile seaduse vastu eksinud inimestele meeldetuletamine, et on vaja ikka rohkem ja pidevalt ÜKT tunde teha, aga Ave helistab nii mõnelegi sellisele inimesele, sest ta ei soovi, et tundide tegemata jäämise tõttu keegi vanglasse peaks minema.

Teen Tori valla ajalehte "Kaldad" juba aastaid intervjuusid kohalike elanikega ja küsin neilt sedagi, kes on parim teenindaja Tori vallas ning tihti on öeldud Ave Aaslaidi nime.

Ave Aaslaid on olnud Tori Sotsiaalmaja juhataja ametis kolm aastat. Eelnevalt on Ave Aaslaid pidanud õpetaja ametit Sindi Gümnaasiumis ja enne seda oli ta Vihtra kooli direktor-juhataja.
Seda kõike silmas pidades esitasin ESTA-le Ave Aaslaidi kandidatuuri ning mul on hea meel, et Ave tänukirja sai. Selle andis talle üle sotsiaalminister Hanno Pevkur.