«Veerake» räägib armastuse vajadusest, on neli näitlejat, erinevad lood, mis on põimitud üheks tervikuks. «Inimese vajadus armastuse järele jääb kogu aeg. Kõigil on seda puudu. Me peame millegi järele õhkama, muidu läheb igavaks,» rääkis lavastaja Erki Aule.

Lavastaja sõnul räägivad Tšehhovi lood tavaliste inimeste tavalistest asjadest. «Tšehhov oskab rääkida olulistest teemadest lihtsalt, teisalt ausalt ja selgelt, temale omase muigega suunurgas,» sõnas Aule.

Tegijate soov oli mängida «Veerakest» mõnes paigas, mis algselt pole loodud teatri tegemiseks. Endise Võidu kino üsna nukras seisus saal sobib selleks hästi. «Korralikus ruumis oleks materjal kaotanud oma võlu, kuid siia see sobib,» arvas lavastaja. «Novellide tegevus toimub provintsis, millel on väärikas ajalugu. Seal on suursugusus, lihtsus, kuid sellest on jäänud vaid mälestus. Nii on ka mängukohaga. Me võime aimata, mis selles saalis kunagi oli, ja näeme, mis siin on praegu. See mängib kaasa,» rääkis Aule.

Etendus on lavastatud veidi ebatraditsiooniliselt, sest etendus ei toimu ainult laval. Publiku jaoks on istekohad saali äärtesse paigaldatud poodiumitel. «Teater on ju kaduv kunst. Me toome siia saali elu, mida siin pärast etendust enam ei ole,» rääkis lavastaja. «Me kehastame tegelasi, kes siin elavad. Mängime igal pool – saalis, laval, rõdul. Endise kinosaali puhul on väga palju mängulisi plusse. Kui tavalises teatris annab õhkkonda edasi lavakujundus, siis siin mängib tervik,» lisas Külli Reinumägi.

Lavastaja sõnul on tänapäeval teatri piirid hägustunud, kuid žanriliselt võib «Veeraksest» nimetada tragikomöödiaks. «Tihtipeale on traagilised asjad koomilised ning need, mis naerma ajavad, on tegelikult traagilised,» sõnas Aule.

«Veerake» Von Glehni Teatris Nõmmel, endises kinomajas turu vastas (Pärnu mnt 326). Esietendus 23. aprillil kell 19. Järgmised etendused 24., 27. aprillil ja 3., 5., 6., 20., 22., 23., 25. mail kell 19. Etendus on ühe vaheajaga. Lavastusel pole ealisi piiranguid, sest armastus on piiritu. Toetajad: Eesti Kultuurkapital ja Nõmme linnaosa valitsus Piletid 12 eurot (täispilet) / 10 eurot (õpilased, pensionärid) müügil Von Glehni pubis ja Piletilevis. Vaata ka www.omalava.ee