Kell 17.30 algab Simuna kirikus tasuta „Hingemuusika" kontsert, kus esinevad sopran Pille Lill ja Läti Rahvusooperi muusikutest koosnev puhkpillikvintett "Ensemble Livonia". Kontserdil on kavas J.S.Bach, G.F. Händeli jt heliloojate muusika.

Kell 19.00 etendub Simuna päästekomando ees Järva-Jaani priitahtlike pritsimeeste etteaste „Ennetus eelkõige" ja välinäitus-etendus „Tuli lahti!".

Kohal on ennetustöö tuletõrjeauto „Ennetuse Eedi", esitletakse Päästeameti uut helikandjat „Kahjutuli saab alguse pisiasjast", selgitatakse tulekahjusid põhjustanud eksponaatide abil tuleohutusnõuete täpse täitmise vajadust, jagatakse reklaamvoldikuid, kleepse ja 112 nimega kompvekke. Vastatakse kohapeal üleskerkinud küsimustele.

"Tuli lahti!" etenduses demonstreeritakse endisaegset tule kustutamist nahkämbri, kustutusluua, putkpritsi, hüdropuldi, käsipritsi, mootorpritsi ja autopritsiga. Soovijad võivad vahu sees hullata.

Hilisõhtul on retrokino, kus filmisõpradele näidatakse filmiprogrammi vanadest multi-ja dokumentaalfilmidest, reisialmanahhidest ja ringvaadetest.

Laupäeval, 28. mail algab kell 10.00 tänavakorvpallivõistlus Kossuäss Laekvere staadionil.

Seekordsetel kihelkonnapäevadel on hea võimalus vaadata Simuna rahvamajas nelja etendust kihelkonna kolmelt näitetrupilt.

 Esimesena astub rahva ette kell 12.00 Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi näitering, kes etendab kaht Oskar Lutsu lavatükki: „Kalevi kojutulekut" ja „Valimisi". Simuna tuletõrje seltsi näiteringi juhendab Simuna kooli direktor Ain Lembavere, näitlevad Auli Kadastik, Riina Tülli, Maie Rand, Tiia Luht, Kulle Põldmaa ja Mart Pruul.

Kell 13.00 on rahva ees Rakke Noortekeskuse noorte näitering ühevaatuselise noortekomöödiaga „Mis valemiga?" (komöödia autorid on Triinu Ojalo ja Katrin Maimik).

Lugu jutustab Joonasest, kes näeb ühel ööl unes oma klassikaaslast Susannat. Joonas hakkab uskuma, et tüdruk on tema suur armastus. Aga kuidas küll võita kellegi südant, kes sind absoluutselt tähelegi ei pane? Joonas hakkab koos sõbranna Lauraga nuputama erinevaid teooriaid, mis praktikas aga kõik suuremal või vähemalt määral läbi kukuvad. Kuni korrani, mil Laura tuleb kooli uute juhiste ja trühvlikarbiga...

Kell 15.00 esitab Venevere näitering Kaido Liiva lavatükki „Onu Alberto miljonid".

Tegemist on Eesti teatriagentuuri 2009.a näidendivõistlustel äramärgitud tööga, mille Venevere külaselts tõi lavale esmakordselt tänavu vastlaspäeval.

Õhtu jätkub kahe kontserdiga Avanduse mõisas.

Kell 18.00 Väike-Maarja muusikakooli õpilaste ja laululaste ühiskontsert. Muusikakool jätab kontserdiga hüvasti mõisaga.

Kell 19.00 operetikontsert - Margit Saulep (sopran), Alar Haak (tenor), Ülla Millistver (klaver). Mõlemale kontserdile on vaba sissepääs.

Avanduse mõisa ees toimub õhtul kell 20.00 kihelkonna rahvamuusika- ja rahvatantsusimman, osalevad kihelkonna rahvamuusikud ja -tantsijad.

Kell 20.45 suundutakse ühises rongkäigus mõisast Simuna rahvamajja, et seejärel kell 21.00 alustada tantsuõhtut ansambliga „Energia". Esinevad kihelkonna kõhutantsijad. Rahvamaja tagusel platsil saab näha tuleetendust koos pürotehniliste efektidega.

Pidu on laudadega, korraldajad paluvad oma osalusest eelnevalt teada anda.

 Pääse eelmüügist maksab kolm, samal õhtul ostes viis eurot. Info ja pääsmete eelmüük Simuna Rahvamajas või tel 32 37 217. Rahvamajas avatud kohvik alates kella 13.00-st.

 Olete oodatud kihelkonnapäevadele!