Laupa mõisakooli direktor Kaarel Aluoja sõnul olid nad arvestanud, et neile võidakse rohkearvuliselt külla tulla, sest mõisa kapitaalse remondi ja renoveerimistööde tõttu nad kahel viimasel aastal mõisate külastusmängus ei osaletud. Nüüd võis arvata, et paljudel oli huvi näha mõisa uut välimust.

Kokku külastas Laupa mõisa 714 huvilist. Kõige rohkem külastajaid oli Tallinnast. Välisriikidest olid esindatud arvukamalt Soome, aga külalisi oli ka Saksamaalt ja USAst.

Laupa mõisas viisid külastusmängu päevadel läbi tunniseid ekskursioone kooliõpetajad Kaidi Laur ja Ülle Taube, kooli majandusjuhataja Peeter Sergejev ja direktor Kaarel Aluoja. Peale mõisaekskursiooni oli külastajail võimalus istuda kohvikus ja süüa Laupa mõisaköögi pirukaid või kooki, infolauast sai kaasa osta trükiseid.

Aluoja sõnul osaletakse „Unustatud mõisate" külastusmängus ka järgmisel suvel, sest oma toredat maja on hea tutvustada ja külla tulevate inimestega tore suhelda.

Särevere mõisa arendusjuht ja MTÜ Särevere Mõisarahva Seltsi juhatuse liige Marike Reedla sõnul külastas neid tänavu veidi rohkem huvilisi kui eelmisel aastal. Kokku käis kuue külastuspäeva jooksul Särevere mõisas üle 400 inimese ja seda Reedla sõnul suuresti ka tänu ligi 5 km kaugusel asuvale Laupa mõisale. „Ühte külastades, käidi ikka ka teises, võib öelda, et meie mõisate koostöö toimis," lisas Reedla.

Särevere mõisas viisid tunniseid ringkäike läbi Marike Reedla ja MTÜ Särevere Mõisarahva Seltsi juhatuse liige Eve Rõuk.

Reedla sõnul jätavad nad järgmise aasta mõisate külastusmängu vahele, sest tahavad ise käia teisi mõisaid külastamas. „Läheme kogemusi hankima ja saama kindlust, kas oleme õigel teel," täpsustas ta.

Tänavu toimus külastusmäng „Unustatud mõisad" kuuendat korda.