Lennufirmale ja maakonna transpordinõunik Avo Rahule teevad hoopis muret inimesed, kes lennukile koha broneerivad ning tulemata jätavad. Kui näiteks õhtune reis on täis, korraldab lennufirma reisi varem ning korduvalt on ette tulnud, et plaanilisele lennule koha broneerinud inimesed ei tule kohale ning tegelikult oleksid kõik reisijad ühele lennule ära mahtunud. Ai, ai, kui palju raha sellega tuulde lennutatakse.

Rahu nimetab sellist käitumist süüdimatuks ettebroneerimiseks ja rõhub inimeste teadlikkuse suurendamisele - vastasel korral peab rakendama sanktsioone.

Ka vallavanem Ingvar Saare paneb valla facebooki lehel reisijatele südamele, et lennureisijad edaspidi hoolikamad oleksid ja lennukil tühjalt sõita ei laseks. „Kui antud olukord jätkub, on kaalumisel variant, et isikud, kes on korduvalt broneeringud tühistamata jätnud, ei saa enam lennukile kohti broneerida."

Pärnu lennujaamas teevad turvatöötajad oma tööd usinasti ja teenivad palga ausalt välja, igasuguseid asju võib ju olla püksivärvli vahele või saapasäärde peidetud ja need tuleb sealt üles leida.

Kihnu Lehel puuduvad andmed, kas midagi kahtlast ka hoolsa läbiotsimise tulemusel leitud on, aga otsitakse. Küll on lehe andmetel kahtlasem reisija Suigu Kerli, kelle taskud ja pagas iga kord põhjalikult läbi otsitakse, olgugi et Kerli koos asjadega on turvaväravast piiksumiseta läbi läinud. Ja kui lapsuke ikka oma turvahällis rahulikult magab, tuleb temagi üles ajada, et kõik Kihnu viimiseks keelatud kraam üles saaks leida. See et unest ülesaetud laps mürisevas lennukis terve tee nutab, on mõistagi lapse ema probleem.

Kihnu lennujaamas on seevastu mõnel korral olnud eriliselt tihe liiklus. Jaanuari viimasel reedel maandusid seal väikese vahega lennuk ja haiget transportinud helikopter. Ja kui siis kopter ja lennuk sõbralikult lennurajal kõrvuti seisid, lendas üle Kihnu Ruhnu lennuk. Seda et kaks lennukit korraga Kihnu lennujaama saabuvad, on ette tulnud rohkem kui ühel korral.

Foto: Urmas Sähka

Foto: Urmas Sähka