„Meie koostöö sai alguse mõned kuud tagasi. Teadsin Taavit kui Ruja loomingu austajat ning sattusin ka tema ja Rein Rannapi kirikukontsertide tuurile, kus Taavi oli raju ja rokilik ning veidi mässumeelne muusik.

Nähtut meenutades tekkiski idee korraldada Urmas Alenderi 60. sünniaastapäeva puhul ühine kontserttuur. Ja just väiksemates paikades, mitte suurtes kontserdisaalides. Nüüd me siin olemegi ja tundub, et teeme õiget asja ja oleme õigetes kohtades oma sõnumit edastamas. Taavi on väga hea lavapartner," sõnas Tajo Kadajas enne ülesastumist Varbolas.

Tajol oli eredaid meenutusi Alenderist, kuna nende sõprus kestis pea 15 aastat ning koos oli palju ette võetud. Sama kaua on ta erinevate artistidega koos Alenderi loomingut viljelenud.

Kuulajateni toodi muhedaid seiku nii ansambli kui ka Alenderi elust, mis varem avalikult teadvustatud polnud. Ühtlasi saadi teada mitmete Ruja tuntud lugude tekkelugu.

Kontserdi esimene osa oli heliliselt veidi vali, seetõttu otsustati ligi kahetunnise kontserdi teine pool esitada võimenduseta - see lummas rahvast tõeliselt ja puges sügavale hinge. Muusikud kutsuti lisalugude esitamiseks lavale tagasi, kus esimest korda esitasid Tajo ja Taavi ühiselt laulu „Eesti muld ja Eesti süda".

Kontsert oli väga hingestatud ja mitmedki lahkusid saalist, pisarad silmis. Esinejad kiitsid publikut, kes teadsid legendaarse muusiku loomingut. See oli Taavile ja Tajole tuuri viies kontsert ning nii palju rahvast pole eelnevates esinemiskohtades olnud. Kuna „Lugusid Urmas Alenderist" oli ainus kontsert Raplamaal, oli kohale sõidetud nii Raikkülast, Raplast, Märjamaalt, Vigalast ja isegi Tallinnast, kohalikest rääkimata.

Kontserdi lõpul tegi üllatuskingi esinejatele märjamaalane Koidu Rosin, kes rääkis rahvale ajast, mil Tajo Kadajas Märjamaal teeninduskombinaadi plaaniosakonnas töötas. Raamitud mälestusfoto taga olid meenutusena kirja pandud tollased tegemised raplamaalasena. Tajo Kadajas sõnas, et Raplamaal elatud aeg seitsmekümnendatel aastatel oli elu üks ilusaimaid ning seetõttu tundis ta end eriti koduselt maarahvamaja laval.

Muusikud lubasid kindlasti veel Varbolasse esinema tulla, sest soe vastuvõtt ja erakordselt hea publik lummasid neid väga. Publiku kiituseks peab mainima ka seda, et tuntud lugusid lauldi kaasa.

Sel õhtul tuli ettekandele paarkümmend tuntud ja vähem tuntud laulu Alenderi ja ansambel Ruja loomingust. Muusikute eesmärgiks oligi rahva ette tuua neid palasid, mida eriti palju kuuldud pole. Tervitused rahvale ja muusikutele saatis ka Urmas Alenderi tütar Yoko Alender, kes kontserdile erikülalisena kahjuks tulla ei saanud.