Võitjatiimi liikme Aase Sammelselja sõnul valmistas enim peamurdmist küsimus Islandist kui kõrberiigist. Parimaks nimetas ta aga küsimust keskaegsetest kõrtsikommetest - taheti teada, kellele personaalselt oli mõeldud kolmejalgne järi ja omaette laud, mille peal oli kõrvata kruus, millesse tohtis valada vaid ülekäe? Õige vastus - kruus oli timukale.

Kolme mängu järgselt on turniiri seis tabeli esiotsas väga tasavägine - 55 arvestusliku punktiga hoiab esikohta Üksnurme, 53,33 punktiga järgneb Mälujahutaja, kel omakorda 52,33 punktiga tihedalt kannul Õlmarid. Ees on neli vooru ja kõik veel võimalik. Huvikeskuse eestvedamisel läbiviidava „Saku ajuka" võitja selgub maikuus.

NII KÜSITI

7. Üle kolmveerandi selle riigi territooriumist on kõrb. Kuigi ta ei sarnane sugugi Sahara või Gobi kõrbega, on ta siiski muljetavaldav. Seal treenisid ka USA astronaudid enne Apollo lendu kuule. Mis riik? 
8. Haiku on zen budismi „mõtteviivude" poeetiline väljendus. Haiku kasutab kindlat arvu silpe. Kui mitut siis? Kas 9, 13, 17 või 21? 
18. Lauatennise sünnimaaks peetakse Inglismaad. Parimad inglased on tänapäeval kahjuks maailmareitingu teises sajas. Ala on vallutanud asiaadid. Meeste esikümnes on 6 hiinlase kõrval veel üks jaapanlane ja korealane ning ainult 2 eurooplast. Milliste riikide esindajatega on tegu?
21. 1949. aastal pani Rooma paavst paljud meie kaasmaalased kirikuvande alla. Keda pandi?
22. Selle EL liikmesriigi majanduse olulisim haru on metallurgia. Terasetootmiselt ühe elaniku kohta ollakse maailmas esimeste seas. Kuna oma kaevandused on ammendatud, tuuakse maak Prantsusmaalt ja Rootsist ning mujaltki, koks Saksamaalt. Arenenud on ka ravimi- ja kummitööstus, riigis on palju panku ja kindlustusfirmasid. Pindalalt on ta Eestist väiksem. Nimetage see riik?
23. See toidunõu oli Vana-Kreekas tähtsaim ese peolaual. Sageli oli see lukustatud. Keskajal oli selle võti rüütlite pidusöögi ajal tseremooniameistri käes. Millise nõuga oli tegemist?

VASTUSED: 7. Island; 8. 17; 18. Vladimir Samsonov Valgevenest ja Timo Boll Saksamaalt; 21. Paavst pani kirikuvande alla kõik komparteide liikmed üle maailma; 22. Luksemburg; 23. Soolatoos.