Viimsi arengut on juba pikka aega iseloomustanud kalduvus suurejoonelisusele - kui sünnib midagi uut, on see võimas ja ilus. Kindlasti kehtib see Viimsi uute koolide kohta. Uhked terviserajatised, avaliku ruumi elemendid. Kaubanduskeskusi kerkib kui seeni pärast vihma. Toitlustusasutusi on samuti poolsaarel kahekümne ligi. Püünsis avas oma publikule uksed üks poolsaare uhkemaid villasid, pakkumaks romantilise merevaate taustal peeni maitseelamusi.

Mihail Burõhh: "Villa omanik oli viimastel aastatel aina enam Eestist eemal. Ratsionaalse inimesena pidas ta tühjalt seisvat maja rumaluseks ja tegi meie meeskonnale ettepaneku rikastada Viimsi restoranide kaarti uue paigaga. Möödunud suvel avasime õueterrassi, mis sai külastajate hulgas kiiresti väga populaarseks.

Ausalt öeldes siin pole midagi imestada, sest mereäärselt terrassilt avaneb vapustav vaade nii merele kui Aegnale ja Tallinnale. Isegi vihmasevõitu ilmadega kogunes meie vihmavarjude alla palju seltskondi, kes trotsisid vahel õelaks kiskuvaid meretuuli. Inimesed, kes on meie juures pulmi pidanud, ütlevad, et need olid nende elu tipphetked ja Villa Mary selliste hetkede tähistamiseks nagu loodud.

Maja siseruumide kohandamine restoraniks ei nõudnud suuri ümberkorraldusi. Natukene tuli laiendada kööki ja mööbel välja vahetada. Nii et külalised saavad päris selge ettekujutuse, kuidas siin omanik varasemalt ise elas. Originaalmaalid ja vaibad on kõik tema isiklikust kogust ja ka täna siin majas olemas. Sellisele luksuslikule vormile püüdsime täienduseks leida ka samaväärse köögi."

Kas see tähendab, et teie restoranis õhtustamiseks tuleb laenu võtta?

"Nii päris öelda ei saa. Muidugi ei ole siin kiirtoidu hinnad ning ega me kiirtoitu ei pakugi.

Läheme parem lauda." Restorani peasaal mahutab vaid paarkümmend inimest.

Ülisuured aknad avavad vaate merele ja taevale mere kohal.

Filigraanselt viimistletud massiivne kamin poolitab akna ja loob eriti suursuguse tunde. Kõrvaltuba on mõeldud 4-10 gurmaanist koosnevale seltskonnale, kes soovivad jälgida peakoka talitamist köögis.

Kui on soovi privaatsemalt einestada või seminari läbi viia, siis on olemas 2 kuni 14 inimest mahutavat ruumi jällegi merevaatega ja klassikaliselt elegantsed.

Veini nautijatele on omaette väike 20 inimesele mõeldud vinoteek. Vaikne ja rahulik muusika loob intiimse ja hubase meeleolu.

Millist laadi maitseelamusi te kliendile pakute?

"Mõtlesime kliente valiku tegemisel aidata ja oleme esimesteks kuudeks ette valmistanud erinevad õhtusöögi menüüd.

Need on kolme-, nelja-, viie- ja üheksakäigulised. Menüüst ülevaate saamiseks tuleks kindlasti peakokka küsitleda , sest siin omab iga nüanss suurt tähtsust. Villa Mary peakokaks on Vladislav Korpusov, kes vaatamata oma noorele eale on töötanud sellistes tuntud restoranides nagu Gloria, Ö ja Alexander. Aastal 2011 valiti ta Eesti aasta kokaks, kui ta oli vaid 21aastane. Tol aastal üllatuskohtunikuks olnud Evelin Ilves hindas parimaks brüleekreemiks just Vladislav Korpusovi valmistatut. Viimased kulinaarsed saavutused enne Villa Marysse tulemist on noormees aga ellu viinud Norras."

Peakokk Vladislav Korpusov seletab oma ambitsioone: "Oleme võtnud eesmärgiks murda valitsevaid maitsete stereotüüpe, luua kunstiteoseid taldrikul.

Me armastame seda, mida teeme, ja jagame seda armastust tänulikult teiega." Järgnevalt tutvustav ülevaade kolmekäigulisest õhtusöögist.

Peakokk saadab enda tervitused lauda amuse bouche'i näol - väike amps, mis sätib kliendid õhtusöögiks õigele lainele. Seejärel tuuakse lauda soojad ja lõhnavad valged brioche'd ning tumedad seemneleivad. Esimeseks käiguks pakutakse talvesalatit - suitsutatud kitsepiimajuust koos Villa Mary keldris hoidistatud köögiviljadega. Teise käiguna esitleb Vladislav 168 tunniks "unustatud" veiseliha, mis on 10 000 minutit värskes õhus laagerdunud, selle kõrvale erinevalt valmistatud Peipsi sibulad ja punase veini kaste.

Magustoit on Villa Mary restorani pärl. "Villa Mary esimene lumi" - valge šokolaadi ja fenkoli kreem. Selles on karamelliseeritud valge šokolaad, külmutatud jogurt, biskviit, besee, küpsisepuru - üheaegselt taldrikul nii palju, aga kõik maitsed sobivad suurepäraselt kokku.

Iga saabuvat rooga saadavad spetsialistide kommentaarid. Kliendina tunnen, et minust hoolitakse ja püütakse teha kõik, et kõik inimlikud meeled saaksid positiivse elamuse.

Tõsi on see, et maitse kirjeldamiseks pole vaja sõnu, vaid toitu. Minu maitsemaailm sai suure ja mitmekülgse elamuse. Nii interjöörist kui köögist.