"Liiklusavariide statistika kinnitab, et Vääna-Jõesuu vaheline teelõik on üks avariirohkemaid piirkondi. Samuti on tulnud kohalikelt elanikelt kaebusi, et autodel, eriti aga mootorratastel liiklejad ületavad selles kandis tihtipeale lubatud kiirust, häirides elanikke ka mootorrattamüraga," rääkis Harku Valla Teatajale maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Arvestades seda, et nüüd on nimetatud piirkonnas ka kool ja paljud õpilased ületavad nii kooli minnes kui koolist tulles maanteed, otsustaski maanteeamet küla vahele üles seada kiirusevalvurid, kaks liiklust jälgivat kaamerat.

Esimene kaamera asub linnast sõites 18. kilomeetril paremal pool teed ja jälgib linna poolt tulijaid. Teine kaamera asub 19. kilomeetril, kohe külakaupluse juures ja jälgib Türisalu poolt tulijaid. Mõlemad kaamerad asuvad 70 km/h kiiruspiirangu alas.

Praeguseks on valmis betoneeritud kaamerate alused ja paigaldatud vajalikud kaablid.

Kas mõõturid saavad üles juba jaanuaris või lükkub ülespanek veebruarikuusse, seda Villu Vane kommenteerida ei osanud. Igal juhul pikka katsetamisperioodi seadmetele ei tule. Nende töölerakendumisest informeeritakse kindlasti ka avalikkust.

Kiirustajaile hea uudis on aga see, et kaamera annab signaali alles siis, kui transpordivahend kiirus on lubatust 7 kilomeetri enam. Ehk siis 77 kilomeetrit tunnis.