24. veebruaril kell 10 oodatakse rahvast Eesti Vabariigi 96. aastapäeva tähistama Tartu raekoja platsile. Üritusel kõnelevad Tartu linna ja maakonna juhid, Tartumaa praost ja Eesti Üliõpilaste Seltsi esindaja ning esinevad Tartu meeskoorid, Tartu Tamme Gümnaasiumi vilistlasorkester ja sõbrad .

Eesti Vabariigi 96. aastapäeva üritused Tartus

21. veebruar

Kell 14 Tartu Ülikooli aulas Eesti Vabariigi 96. aastapäeva kontsertaktus. Avakõne TÜ rektorilt professor Volli Kalmult. Ettekande teemal „Vabariik ja ravimid“ peab Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaan, psühhofüsioloogia professor Jaanus Harro. Tervitusega esineb aktusel ka Tartu linnapea Urmas Kruuse.

23. veebruar

Kell 18 toimub Eesti Vabariigi 96. aastapäeva kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas, kus nimetatakse Tartu linna aukodanikud ja Tartu Tähe kavalerid ning kõneleb Eesti vabariigi peaminister Andrus Ansip. Üritus on kutsetega.

24. veebruar

Kell 8.15 - linnavalitsuse liikmed viivad pärjad Pauluse kalmistul asuva Vabadussõja monumendi jalamile, Raadi kalmistul Kuperjanovi hauale ja Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ning Tartu vabadussamba (Kalevipoeg) jalamile, kus kell 9 algab Kaitseliidu korraldatud kõnekoosolek.

Kell 10 - liputseremoonia raekoja platsil. Kõnelevad Tartu linna ja maakonna juhid, Tartumaa praost ja Eesti Üliõpilaste Seltsi esindaja. Esinevad Tartu meeskoorid ja Tamme Gümnaasiumi vilistlasorkester ja sõbrad.

Kell 11 esineb Tiigi Seltsimajas ajakirjanik ja poliitik Rein Järlik ettekandega teemal „Kui iseseisvad me oleme?“. Kell 12 annab samas kontserdi Eesti Maaülikooli meeskoori ansambel EMMA. Seltsimaja keldrisaalis on avatud näitus „Tampere ja Näsijärv“. Töötab kohvik. Sissepääs tasuta.

ERMi näitusemaja (J. Kuperjanovi 9) on avatud kell 10–16. Külas on Hardi Volmer, kellega vestleb ERMi teadur Piret Õunapuu. Kell 12 algab eriprogramm „Elavad pildid“. Muuseumi kohvikus näidatakse ekraanil kodumaa piltide kogumisvõistluse paremaid fotosid. 24. veebruaril on näitusemaja külastamine prii. Töötavad muuseumipood ja kohvik.

Eesti Põllumajandusmuuseumis on vabariigi aastapäeva puhul avatud näitus "Euroopa Liit maaelu arenguks - NOORTALUNIKUD". Rändnäitus tutvustab 15 Eesti noortaluniku tegevust. Näituse on koostanud Maamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustik ja MTÜ Eestimaa Noortalunikud.