Taimed olid esimeseks ostuks laadal ka Torma vallavanem Riina Kullile: „Otsin tomati- ja lilletaimi istutamiseks oma aeda ja sealsesse kasvuhoonesse. Ilmad on ilusad ja praegu on suurepärane aeg aiatöödeks," ütles omavalitsusjuht. „Jakobsoni Talupäev on teretulnud ettevõtmine suuresti just seetõttu, et kohalikud elanikud saavat siit paljugi tarvilikku osta ega pea kodukandist kaugemale sõitma," märkis vallavanem.

Käsitöömeistritest on igal Jakobsoni Talupäeval osalenud vaibameister Helle Metsjärv Põltsamaalt. „Mõned vaibad on tehtud riidekaltsudest, mõned ka ettevõtte tootmisjääkidest. Ekstra seekordse talupäeva jaoks tegin ka patju," ütles ta.

Vaiatu kandi elanik ja kauaaegne ajalehe kirjasaatja Aleksander Kõrgesaar ütles, et on püüdnud käia kõikidel Jakobsoni Talupäevadel. „Ühestki mõnusast sündmusest ei saa ju ära öelda. Ennekõike naudin siin muusikat ja isetegevuslaste esinemist"

Tänavusel Jakobsoni Talupäeval toimus esmakordselt ka konkurss „Jakobsoni Piirak".

Küpsetisi asus maitsma žürii, mille liikmed selgitati loosi teel külastajate hulgas. Parimaks piiraka küpsetajaks kuulutati Jaana Sepper Vaiatust.

„Küpsetasin juustu-astelpaju koogi, milleks kasutasin nii kodujuustu kui ka toorjuustu. Toorained on kõik eestimaised ja koogis võib tunda nii magusat kui ka haput maitset. Olen sellist kooki koduski teinud. Päris head õnnestumised julgustasid seda konkursile esitama," ütles Jaana Sepper. Lisaks mitmetele meenetele sai ta auhinnaks ajakirja „Oma Maitse" kuue kuu tellimuse.

Jaana õde Janika Läänesaar, kes oli küpsetanud valge šokolaadiga kaunistatud koogi, millele lisatud ka vahukoort. „Tegin koogi, mis maitseb ka mu lastele," lausus ta. „Õde Jaanaga me enne konkurssi nõu ei pidanud. Oma retsepte pole meil kombeks vahetada," lausus ta.

Toitlustusettevõtja Luule Väin Sadlast esitas aga piiraka küpsetamise konkursile oma firmaroa - soolapekitükkidega koduleiva. Ka tema pälvis preemia oma küpsetise eest.

Jakobsoni Talupäeva korraldas Vaiatu külaselts. Sündmust juhtis Carl Robert Jakobsoniks kehastunud Tartu Ülikooli tudeng ja harrastusnäitleja Tanel Sakrits. Muusikalise programmi sisustasid Torma kammerkoor, rahvatantsijad ja ansambel Abraham S Caffee.

Pileti ostjate vahel loositi rohkesti auhindu, mille olid välja pannud mitmed sponsorid nii Jõgevamaalt kui kaugemalt.

„Traditsiooniline Jakobsoni Talupäev läks korda, müüjate ja külastajate arv sel sündmusel on iga aastaga kasvanud," ütles Vaiatu Külaseltsi juhatuse liige Tiina Leeben.