145-aastane vanempäkapikk Tups ja temast viis aastat noorem Tähn ootasid külla Harku valla lasteaialapsi ning esimeste ja teiste klasside õpilasi. Külalistest puudust ei tuntud, eriti varmad olid külla tulema lasteaiarühmad.

Teisipäeva, 14. detsembri hommikul uudistas jõulukontorit Tabasalu Tibutare Lasteaia Krõllide rühm. Õues õpiti Tupsu ja Tähni juhendamisel selgeks põhjapõder Rudolfi tants. Siis küpsetati mängusaia ja väikesed näpud puistasid usinalt jahu ja kaneeli, rosinaid ja pähkleid. Mängusai mängult söödud, mindi päkapikkude kontorisse.

Kõik toad olid mõnusalt jõuluhõnguliseks seatud, nii et kui üks lastest hüüatas: “Ma tahaks siin elada!”, siis tundus see igati mõistetav. Pool rühma suundus jõulunäidendit vaatama ja teine pool meisterdama. Pärast saadi taas kokku Jõuluvana toas. Siin võis igaüks Jõuluvanale salmi lugeda, oma soovid talle kõrva sosistada või lihtsalt vanaga juttu ajada.

Lõpuks valas Krõllide rühm veel õnne. Hoolega uuriti tinakamakat, mida see ennustab. Päkapikud olid kindlad, et lapsi ootab uuel aastal ees palju uusi mänge, uusi teadmisi ja uusi sõpru.

Jõulukontori kava kokkuseadmise, läbiviimise ja ruumide kaunistamisega nägid vaeva Harku valla noorsootöö keskuse töötajad Tiina Tampuu, Kadri Pihelo, Mai-Liis Mäeväli ja Jekaterina Zavoronkova, lisaks noored vabatahtlikud Dana Loren Vaher, Kristel Kammer, Geir Rindla, Mari Kriisemann ning Gerly Donald Tabasalu Ühisgümnaasiumist ja Pääsküla Gümnaasiumist ning samuti vabatahtlikud abilised Kaja Roosvee, Erik Sööt, Argo Aruvald, Margus Maripuu, Meelis Viisileht ja Evelina Bartške.

Aeg on praegu selline, et päkapikumaid ja jõulutaresid pakutakse vaat et ööpäevaringselt. Selleks tuleb tavaliselt ikka kuskile kaugele sõita, buss tellida, päev broneerida, raha koguda...

Tore, kui jõulukontorit saab külastada kodu, kooli või lasteaia lähedal. Kui on usinaid päkapikke, kes seda kõike teha tahavad. Aga üks küsimus jäi küll pärast ülimalt hubast Tabasalu noortekeskuse jõulukontori külastust peas kummitama: huvitav, kas noorsootöötajate endi kodudesse mõni vaip, linik, kardin või padi ka ikka jäi?