Kuuenda klassi õpilastele jaotati paari peale küsimused, mille vastused peitusid näituste saalides. Kui vastused olid leitud, said ka suured lapsed täringumängu proovida. Lõpuks kontrollisime koos muuseumitöötajaga oma vastuseid. Selgus, et kõik vastused ei olnud sugugi õiged.

Muuseum külastatud, asusime teele Valtu ujula poole. Seda olid oodanud hommikust saadik kõik õpilased. Pärast basseinis veedetud tundi ja teadmisterohket päeva olid kõik üsna näljased ja väsinud. Oli igati tore päev.

Gertrud Ojavee

Vastlapäev Kuimetsa koolis

Vastlapäeval ei olnud just kõige parem ilm, aga vaatamata sellele läksime siiski mäele kelgutama. Seal tehti meile erinevaid teatevõistlusi. Kõik võistkonnad olid võrdselt kiired. Pärast võistlusi selgitati välja, kellel kasvavad kõige pikemad linad. Käis tõeline rebimine pikema liu pärast. Selgus, et sel suvel kasvavad Uko talu põllul kõige pikemad linad. Seejärel läksime koolimaja juurde, kus kõik õpilased koos tegid kolm suurt ja vahvat lumememme. Nii suuri lumememmesid pole koolimaja juures varem olnud. Üks oli meist kõigist ikka kõvasti pikem. Päeva lõpus sõime hernesuppi ja imemaitsvaid vastlakukleid.

Kalli Laur