Toimetus palus kommenteerida valimistulemusi kõigi erakondade esinumbritel või parima valimistulemuse teinud kandidaadilt.

Kaupo Rätsepp, senine vallavanem, IRLi esinumber: "Isamaa ja Res Publica Liidu esinumbrina olen nii erakonna kui iseenda valimistulemustega rahul. Saime rohkem hääli kui eelmistel valimistel. See näitab, et inimesed on meie tehtud tööga rahul, toetavad oma häältega meie tegevuse jätkamist. Jätkates me valla kurssi ei muuda, tahame au sees hoida hariduse edendamist ja toetada neid, kes toetamist vajavad. Üllatav minu jaoks oli ehk see, et sotsiaaldemokraadid tegid arvestatava tulemuse ja said esinduse volikogus, samas loodetust vähem hääli said külaseltside esindajad.

Tahan siin tänada kõiki, kes meie poolt hääletasid."

Eesti Reformierakonna vallavanema kandidaat Arno Hirtentreu: "Olen Reformierakonna ja iseenda tulemustega väga rahul, ise sain kolm korda rohkem hääli kui eelmistel valimistel. Võitsid need, keda rahvas soovis, kes võitma pidid. Poliitikutena oleme valmis läbirääkimisteks, et anda Reformierakonna panus valla arengusse.

Tahan tänada kõiki valijaid, kes andsid oma hääle mulle ja meie erakonnale."

Valimisliidu Harku Valla Kodanike Ühenduste Liit esinumber Priit Kotkas: "Harku Valla Kodanike Ühenduste Liit on rahul valimistulemustega. Pälvisime üle kahe korra suurema vallakodanike toetuse kui eelmistel valimistel. Täname kõiki 1017 mõttekaaslast antud toetushääle ja osutatud usalduse eest. Meie kodanikuühiskonna vundament sai taas tugevamaks."

Eesti Keskerakonna esinumber Sulev Roos: "Valimistulemused olid ootuspärased - see annab võimaluse valla edaspidiseks stabiilseks arenguks. Eesti Keskerakonna ja enda poolt tänan kõiki elanikke valimistest osavõtu ja meile antud toetuse eest."

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast parima tulemuse teinud Hardi Volmer: "Varem me volikogus ei olnud, nüüd on meil üks koht. Kas mina isiklikult volikogu töös osalema hakkan, selle üle pean veel aru pidama. Kui midagi teha, siis täiega. Olen kahjuks võrdlemisi hõivatud mitmel rindel, nii et ei oska midagi kindlat öelda. Igal juhul tahan tänada neid, kes sotsiaaldemokraatidele oma hääle andsid."


Tulemused

  • Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 2647 häält 44% 10 kohta volikogus
  • Eesti Reformierakond 1412 häält 23% 5 kohta volikogus
  • Valimisliit Harku Valla Kodanike Ühenduste Liit 1017 häält 17% 3 kohta volikogus
  • Eesti Keskerakond 533 häält 9% 2 kohta volikogus
  • Sotsiaaldemokraatlik Erakond 328 häält 5% 1 koht volikogus
  • Valimisliit Külade Edendamise Selts 119 häält 2% 0 kohta volikogus