Tema käe all on hooldekodus paljugi muutunud. Näiteks lõpetas ta klientide kasutamise odava tööjõuna.

170st kliendist on 100 suunatud kohtumäärusega kinnisesse osakonda ning 70 on avatud teenusel. Need 70 ei ole endale ega teistele ohtlikud ning võivad liikuda ka hooldekodu territooriumilt välja. Oluline on, et jõuavad söögi ajal ja õhtul ettenähtud ajaks tagasi.

Koos sügistööde saabumisega hakati avatud teenuse kliente viima ümbruskonna küladesse põllutöödele appi, nagu on seda tehtud aastaid. Andra Kongi seadis sisse süsteemi – töötada tuleb ametlikult ehk sõlmida koostööleping, kus on fikseeritud töötamise aeg, koht, töö sisu ja palk.

„Kui päevatöö eest makstakse 2 eurot 50 senti või antakse kott kartuleid, siis pole see päris õige. Tahan, et me klientidesse suhtutaks nii, nagu nende töö on seda väärt. Kes me klientide töökäsi on kasutanud, need teavad, et nad on tublid ja innukad, töötavad rõõmuga. Soovime teha töötamise ametlikuks, inimväärikaks, tasu ei pea olema väga suur, aga võiks olla mõistlik, “ kõneleb juhataja ja tõdeb, et kui hooldekodu väravas kliente oodanud tööandjatele uuest nõudest teada anti, kadus mõnigi neist ära.

Loe edasi 24. septembri Sõnumitoojast.