Seni oleme suutnud oma paremuse maksma panna kergejõustikuvõistlustel, kus saime üle pika aja taas kokku arvestatava tegijate hulga. Eks ole ju kergejõustik üks suvise võistlussarja osavõturohkemaid ja populaarsemaid alasid. Juba aastaid on juhend enam-vähem sama ning sportlased ka üksteisele juba tuttavad, nii et mõnel alal võib lausa enne võistlusi arvata, kuidas paremusjärjestus kujuneb.

Pingelises konkurentsis õnnestus meil esikoht võtta tugevate valdade Orissaare ja Kärla ees, mis on seda hinnatavam, et nii mõnigi meie valla tipptegija seekord osaleda ei saanud.

Tublid olid ka võrkpallurid, kes suutsid koju tuua pronksmedalid. Veidike kahju on meestest, kes varakevadel suutsid 8 meeskonna konkurentsis võita esmakordselt mängus olnud Muhu karika, kuid “komistasid” valdadevahelistel võistlustel. Seda suurem peaks olema tahe ja motivatsioon, et tuleval hooajal vaekauss endale meelepäraseks kallutada, igal juhul edu neile!

Loodame, et jalgpallurid, kes on viimasel ajal teinud arengus tubli hüppe edasi, suudavad samuti kastanid tulest välja tuua ja lisavad üldarvestusse vajaliku punktisumma, mis aitaks kaarmalastel kaitsta oma eelmise aasta üldesikohta, aga… elame-näeme, ja pall on teatavasti ümmargune.

Külad võistlesid võrkpallis

Peale valdadevaheliste võistluste pidasid meie külade vaprad võrkpallurid maha tugeva turniiri, kus 12. Juunil selgusid ka valla külade parimad võistkonnad.

Eelregistreerimisel teatasid oma osavõtust tervelt 10 küla või piirkonna võistkonnad, kes jagati kahte alagruppi: Laoküla ja Kudjape. Mängiti välisväljakutel, mis nagu külades kohane olid liivaväljakud. Mängude alates selgus, et kolm võistkonda oli siiski loobunud ja nii asusid Laokülas mõõtu võtma Eikla, Aste-Hübja ja Laoküla võistkond ning Kudjapel Pärni, Upa, Kaarma ja Nasva. Igast alagrupist pääses finaali kaks paremat. Juhendi järgi pidi väljakul olema ka kaks naismängijat, mis muutis võistluse dünaamilisemaks ja ettearvamatumaks. Pärast pingelisi heitlusi jõudsid finaali Hübja-Aste ja Laoküla ühest alagrupist ning Pärni ja Kaarma teisest. Kohtunikena tegutsesid väljakuil Taivu Uljas ja Tõnu Põldema.

Et laupäeval, 12. juunil oli õues küll päikesepaisteline, kuid tugeva tuulega jahe ilm, toimusid võistlused Aste võimlas. Võistkondadele oli see taas katsumus, sest kellele sobis liivaväljak, pidi nüüd leidma uue mänguplaani ja kohanema. Võistlus oli äge ning armu ei antud. Kohati tundus, et Aste kooli võimla lagi tõuseb pealt, nii võimsad ründelöögid raksatasid põranda ja lae vahel! Sekka kostis ka vaprate naismängijate õrna kiljumist. Igal juhul emotsioonidest puudu ei tulnud. Kolmetunnise heitluse järel reastusid võistkonnad nii: I koht kuulus Pärni koondisele, II koha võitlesid välja kaarmakad, tubli ja hinnatava III koha sai Laoküla, jättes neljandaks Hübja-Aste võistkonna.

Nii mängijad kui ka korraldajad jäid võistlusega rahule ning loodetavasti jätkatakse selle toreda üritusega ka tuleval aastal. Karikad ja diplomid antakse parematele kätte jaanitulel, 22. juunil Kaarma maalinnal. Suurimad tänud ka kohtunikele Taivu Uljasele ja Tõnu Põldemale, kes vilistas ka finaalmängud. Tänu kõigile osalejatele ja õnnesoovid seekordsetele võitjatele!