Hobide kohta mainib Ild eelkõige muusikat. "Tegelen kuulamisega," täpsustab ta. Kuigi ta on mänginud klarnetit ja saksofoni, on musitseerimine jäänud tagaplaanile. "Aeg on oma töö teinud, peaksin palju harjutama, et teistele talutavalt mängida."

Viimsis on Alvar Ild elanud 1991. aastast. Sarnaselt enamikule Viimsi elanikest on ka Ild elanud siin, kuid töötanud pealinnas. "Mujal tegutsemine võttis aja ja tähelepanu, seetõttu polnud aega süveneda kohapealsetesse asjadesse. Kuus-seitse aastat pole ma enam aktiivselt ettevõtlusega tegelenud ja nüüd on olnud aega näha, millised probleemid on siin ümberringi. Kui Reformierakond tegi mulle ettepaneku võtta nende nimekirjas osa valla juhtimisest, mõtlesin, et kui saaks kokku panna toimiva vallavalitsuse, kelle tegevus oleks eelkõige vallaelanike heaks suunatud ning avalik, nii et mida plaanime, sellest ka räägime, samuti sellest, mis inimestele huvi pakub, siis nõustusin.

Püüan juhtida nii, et vallavalitsus oleks toimiv asutus, mitte poliitilise võitluse areen. Mina ja abivallavanem Margus Kruusmägi oleme parteitud ja saame keskenduda rohkem töötegemisele kui poliitikale. Olen ka öelnud, et kui tööd pole võimalik teha, siis pole võimalik.

Püüan võimukoalitsioonile südamele panna, et oleme vallavalitsuses ühisliidus ja meie eesmärk peaks olema teenida valda. Kõik valimisliidud rääkisid oma valmislubadustes enam-vähem samadest asjadest, eesmärkides suuri erinevusi polnud. Ma eeldan, et opositsioon saab üle kibestumisest ja püüab teha, mida vaja, mitte näpuga näidata. Soovin, et nad lööksid kaasa valla igapäevategemistes, siis püüaksime koos leida ühiseid lahendeid."

Küsimusele, kas on midagi, millega ta rahul pole, vastab Ild: "Ei oskagi öelda, töötatud on tublilt. Probleemiks on saamas vallaelanike arvu liiga kiire kasv.

Võib aru saada, miks see baas, mida inimesed vajavad ja tarbivad, on jäänud jalgu soovile, et kõigil oleks siin hea ja rahulik elu. Me püüame seda baasi nii-öelda järele tõmmata, kuigi see on kulukas. Valla rahaline seis on murettekitav, aga mitte lootusetu.

Aruka tegevusega võib järjepidevuse saavutada. Eelmisel vallavalitsusel tuli lahendada kulukaid probleeme infrastruktuuri, lasteaedade ja koolidega. Me peame tegelema neile baasi järele aitamisega.

Ei tahaks jätkata seda poliitikat, et Viimsi on meeliskoht elamiseks. Inimesed on ise tahtnud siia tulla, neid pole meelitatud, ehkki tulumaksust moodustub valla rahabaas. Kuni tarbimiste-vajaduste võimalused pole järele aidatud, ei kavatse me turgutada elanike kasvu.

Väga paljud vallaelanikud on iga päev seotud Tallinnaga. Meie üks eesmärk on ühtlustada tasuta transport pealinnaga, et iga inimene, kes elab vallas, saaks otsustada, kas ta on tõega valla elanik või ajutiselt Tallinna kodanik, selleks et ühistranspordis tasuta sõita.

Püüan endale selgeks teha, mis on tehtud, mida vaja teha. Varasemad otsused on meile kohustavad. Kui need pole rumalad, on neid vaja täita, kuid üle tuleb vaadata meie reaalsed võimalused."