Inimesed ei pea valda tulema ainult ametnike vastuvõtule varem kinni pandud ajal. Hommikukohvile võivad tulla kõik, kes tunnevad kasvõi sama päeva hommikul, et tahaks oma mõttest, ideest või probleemist rääkida või lihtsalt niisama hommikukohvi nautida ja tuttavatega aega veeta.

 „Kohvitassi taga on mõnus juttu rääkida ja ka erinevaid kooke maitsta, mis küpsetatud vallaametnike poolt," on aasta ametis olnud vallavanem veendunud.

On olnud õpetlik aasta

Esimene ametiaasta vallavanemana on õpetanud kuus aastat Rae vallavalitsuses töötanud Mart Võrklaevale nii mõndagi. Kui juhtida suuri protsesse, mis meie elukeskkonna väärtust vaid tõstavad, siis leidub alati inimesi, kes võitlevad positiivsetele arengutele vastu oma isikliku huvi pärast.

Teine asi, mida vallavanem väga kõrgelt elukooli õpetusena hindab, on oskus ametnikke motiveerida head tööd tegema. „Olen tahtnud teha nii, et mind võetakse juhina, kellega saab kõikidest probleemidest rääkida ja et keegi ei lahkuks kabinetist teadmisega, et ainus õige lahendus on vallavanema lahendus. „Vallavanema uks on alati nii vallarahvale kui ametnikele avatud", kõneleb Võrklaev.

Palju asju tehtud

Kõige enam rõõmustab Võrklaeva ametis oldud aasta jooksul see, et palju asju, mida oleme pikalt ette valmistanud, on viimase aasta jooksul realiseerunud ning samas oleme ka palju uusi projekte käivitanud. Lagedi Põhikooli laiendus ja vana majaosa uuenduskuur sai valmis, aasta alguses avasime esimese Lagedi lasteaia, praegu laiendame Peetri Lasteaed-Põhikooli, Õie lasteaeda laiendame ühe rühma võrra ja valmistame ette kahe lasteaia ehitust, millest üks valmib 2014 sügiseks Peetris ja teine 2014 lõpuks Jüris.

Kuid kiire elanikukasvu ja arenguga vallas peab käima ehitustegevus kogu aeg mitmel rindel, et tagada ühtlane areng kogu vallas. „Me ei saa keskenduda vaid haridusasutustele, vaid tuleb luua tingimused tervishoiusüsteemi arenguks, ehitada uusi teid ja parandada asfaldiauke."

 „Omavalitsuste kohustuste rida on väga pikk, mis kõik tulenevad seadusest ja raske on hinnata, on see suur õnn või mitte, aga selle kõigega hakkama saamiseks on antud vaid 24 tundi x 7 päeva nädalas", nendib Võrklaev ja lisab, et väga hea tunne on, kui saad mõne suure asjaga valmis, mis sadadele või tuhandetele inimestele korda läheb.

Infovoog avatum

 „Paljud tööd, millega vallavalitsus hetkel tegeleb, on näha ka valla koduleheküljel aadressil www.rae.ee. Sinna oleme teinud lehekülje „Töös olevad projektid", kuhu koondame käimasolevad tööd, millel on inimese silmale nähtav tulemus." Vallavanem on rahul, et vallavalitsuse avatus on muutunud suuremaks.

 „Värskeid teateid vallas toimuva kohta saab lugeda ka Rae valla facebooki kontolt. Julgen siinkohal kutsuda kõiki facebooki kasutajaid oma koduvalla fb lehekülge jälgima, sest see on koht, kuhu jõuab info kõige kiiremini".

 „Kuid kõige kiiremini võib saada vastuse vahetu suhtlemise kaudu ja kutsun kõiki hommikukohvile."

___________________________________________________________________________

11. juulil kell 19

Jüri kirikus Rae valla taasnimetamise aastapäevale pühendatud kontsert

16. juulil kell 9 - 11 pakub vallamaja juures hommikukohvi vallavanem Mart Võrklaev. Kohvi juurde vallamajarahva tehtud küpsetised Kontserdi sissepääs on tasuta, samuti hommikukohv
Tule ise ja võta sõbrad kaasa

Kohtumiseni!