Viis aastat teenis Pinnonen leiba profisportlasena Soome Vabariigis. "Selle aja jooksul sain võrdlemisi hea ettekujutuse, kuidas toimib arenenud riik, mille poole Eestigi võiks püüelda," meenutab ta. Pinnonen on töötanud müügimehena ning olnud väikeettevõtja, kuid peaasjalikult olnud õpetaja ja treener, alustades väikestest algajatest kuni Eesti täiskasvanute koondiseni välja. Spordiringkondades tuntakse Ain Pinnoneni suurepärase treenerina, keda on võrreldud dirigendiga, sest tema oskust mehed väljakul ühtse meeskonnana mängima panna peetakse imetlusväärseks.

Suure viielapselise pere vanim poeg Siim mängib Norras Sanderfjordis käsipalli ja õpib norra keelt, Mikk mängib käsipalli Rootsis Lundis ja õpib kohalikku keelt. Tütar Anna Maria õpib Inglismaal ülikoolis Araabia keelt ja Lähis-Ida teadusi, Ats ja Miia Maria õpivad Viimsi Keskkoolis seitsmendas ja kolmandas klassis. Laste vanemad on mõlemad pedagoogid: Aini abikaasa Ülle töötab Viimsi Keskkoolis eesti ja inglise keele õpetajana aastast 1995.

Spordimehena arvab Ain Pinnonen, et vallas on head võimalused sporti teha - on kergliiklusteed, kevadel valmis Viimsi Kooli juurde valgustatud jooksu- ja suusarada, koolidel on korralikud võimlad, suures koolis on aeroobika- ja gümnastikasaal ning ujula.

Viimsi SPA ja Viimsi Sport pakuvad erinevaid rühmatreeninguid ja jõusaali kasutamise võimalusi. "Kõige rohkem tunneme puudust staadionist, mida oleme oodanud 2006. aastast, kui valmis uus Viimsi Kool, ning kergliiklusteest Randvere kooli juures, mis võimaldaks lastel turvaliselt rattaga kooli sõita," täpsustab ta seda, mida veel vaja oleks.

Oma uue ameti, vallavolikogu esimehe kohta ütleb Pinnonen: "Volikogu peaks olema nagu üks võistkond, mis töötab ühes rütmis Viimsi valla elanike heaks. Kahjuks on volikogus tavaliselt kaks leeri - koalitsioon ja opositsioon, kes näevad valla asju erinevalt. Ideaalis võiksid teha mõlemad pooled konstruktiivset koostööd."