Oppstadi spordiklubi korraldatud heategevusliku laada tulu läheb nii sealse klubi kui puhkpilliorkestri toetuseks. Kaks korda aastas peetavale laadale annetatud esemeid hakatakse juba aegsasti kokku korjama, paar nädalat enne sündmust hakkavad vabatahtlikud abis käima, et kaup sorteerida, komplekteerida, mööbel kokku panna jne. Nt spordiklubi noortel on kindlad töötunnid, millal keegi appi tuleb. Ka meie esindus sai erinevate telkide all kindlad ülesanded. Nüüd nähti oma silmaga ära see, millest norralased eelnevalt rääkisid: et kogu kaup on maksimaalselt sorteeritud ja ülevaatlikult välja pandud. Raamatud on välja pandud tähestiku järjekorras, just nagu raamatukoguski, nõud liigiti ja värvide kaupa grupeeritud.

3. mail, kui Eestis olid Teeme Ära talgud, algas Oppstadis laat. „Hämmastav oli näha, et kui kell 10 sissepääsude eest lindid ära võeti, inimesed lausa jooksid neid huvitavate telkide poole," rääkisid märjamaalased. Näiteks üks mees, kes korjab märke, tuli just seda kaupa vaatama.

Hinnalisemate esemete müügiks toimub alati oksjon - eesmärgiks on koguda võimalikult enam raha oma klubi heaks.

Esimesel päeval kestis laat kella 16ni. Pärast seda hakkasid vabatahtlikud väljapanekuid korrastama ja järgmiseks päevaks uut kaupa välja panema. Samuti tehti kokkuvõte esimese päeva tulemustest. Kahe laadapäevaga koguti 250 000 Norra krooni (umbes 30 000 eurot), mis on kõigi aegade suurim tulemus. Osa laadal müümata jäänud kraamist pakiti autodele ja saadeti Eestisse.

Meie esindus viidi ka kohalikku kooli, kus 2.mail tunde ei olnud. Triin Matsalu märkis, et klassiruumides rippusid käitumisreeglid nii õpetajatele kui õpilastele.

Üllatav oli teada saada, et Norras ei saa lapsed lasteaias ja koolis sooja toitu nagu meil tavaks, vaid süüakse kodust kaasa võetud võileibu. Märjamaa esindus andis intervjuu kohalikule maakonnalehele ja nende pilt särab lehe esikaanel.

Oppstadi spordiklubi kutsus Märjamaa esinduse ka sügisese laada ajaks külla, koos sooviga, et ehk õnnestub siis ka jalgpalli mängida.

 „See laat näitas, kui palju on võimalik teha oma organisatsiooni toetuseks, ja kui suurepäraselt on kogu korraldus läbi mõeldud. Iga vana asja jaoks on keegi, kes seda vajab." võttis Triin Matsalu muljed kokku.