Kiri abisooviga läks teele, kuigi ega erilist lootust vastust saada polnudki, sest abipalujaid on tänapäeval ju nii palju. Seda suurem oli rõõm, kui ühel päeval leidsin meeldiva vastuse, milles juhatuse liige Meelis Kibuspuu teatas, et nad on meelsasti nõus aitama, seda enam, et tegemist on noortele suunatud ettevõtmisega. Kuna nende firmas on seitse poodi, siis lähetati abipalve Tallinnas tegutsevasse kontorisse, mis Raplamaale kõige lähemal.

Oodata ei tulnud kaua. Läinud kolmapäeva hommikul helises telefon ja teatati, et just saabus uus saadetis kaupa Rootsist ning nad tooksid meile esimese koormatäie mööblit ära. Nii vuraski õhtuks Varbola rahvamaja juurde abisaadetis. Esimese, kõige suurema toa sisustuseks on nüüd olemas suur nahast nurgadiivan tugitoolidega, massiivne diivanilaud, hulk riiuleid ja samuti laud, mille taga vähemalt kümnel noorel korraga hea lauamänge mängida. Tulemas on veel arvutilauad, toolid, kapid ja muud sisustuskaubad. Oma abi pakkus ka üks Tartu firma, kuid hetkel on probleeme kauba äratoomisega.

Kauba kohale toonud Kaupo Vaher rääkis, et tema on vaid tarnija ja „väike mutrike" abi andjana. „Ma arvan, et head teha on alati hea ning üldse peaks heategevust rohkem olema, sest me anname liialt vähe välja, kuid ootame alateadlikult rohkem tagasi. Meie firma Sõbralt Sõbrale on tegutsenud kümme aastat ja meil on väga head partnerid Saksamaal, Soomes, Rootsis. Jaotusega tegevad meil turundus- ja arendusjuht Henri Lehtsaar ja juhatuse liige Meelis Kibuspuu," sõnas Vaher.

Oma abi on lubanud Märjamaa vallavalitsus ja lähiajal on võimalik saada mõned mööbliesemed, mis annetustena valda tulid. „Esmalt jagame neid hädas olevatele peredele, aga kindlasti jääb mõni ese Varbola noorte tarbeks," ütles Evelyn Mänd. Samuti on värvidega aidanud Rapla ehitusfirma Mivo Ehitus eesotsas Mati Kaljumäega. Rahalise panuse on andnud kohalik elanik Priidu Pärna, kes väga loodab, et uuel aastal avab noortekeskus uksed ning sinna leitakse ka inimene, kes noortega tegelema hakkab. Ta peab praegust kodanikualgatust väga tänuväärseks ettevõtmiseks ning loodab, et vald ja vallavolikogu teeb kõik selleks, et järgmisel aastal noortekeskuse saaks avada. Kindlasti aitavad remonditöödel kaasa lapsevanemad, sest nende laste päevade sisukamaks muutmise pärast kogu ettevõtmine päevakorda võetigi.

Olen väga tänulik annetajatele. Noored varugu aga kannatust. Tööd on veel väga palju ning enne kui pintslid ja pahtlilabidad saab kätte võtta, on vaja ruumides veel natuke lammutada, krohvi seintelt maha kraapida ja siis muidugi lootma jääda vanemate koostööle.